Glavni » general » Sirovi pretplatnički podaci nasuprot održivom tržištu

Sirovi pretplatnički podaci nasuprot održivom tržištu

general : Sirovi pretplatnički podaci nasuprot održivom tržištu

Moderno je prenositi figure na konferencijama, seminarima i na našim web stranicama. Na primjer, to zvuči sve dobro i dandy potaknuti činjenicu da Nigerija ima 50 milijuna pretplatnika na mobilni internet. To je ogroman broj koji bi trebao poticati svakoga tko želi ulagati u tom smjeru. Pretpostavimo da netko gleda na postavljanje nove mobilne web stranice za e-trgovinu. Đavao je u pojedinostima.

Ono što bi investitori trebalo gledati trebalo bi biti ono što je taj 50 milijuna komada održivo tržište. Imamo statistike da 90% Nigerijanaca živi na manje od 2 dolara dnevno. To je manje od N300 dnevno. Šanse su da ogroman komad ljudi koji žive manje od N300 dnevno nemaju pretplatu na mobilni internet, ali samo kao ilustracija, ako primijenimo taj omjer prema broju pretplatnika mobilne interneta, gledamo oko pet milijuna mobilnih interneta pretplatnici koji žive na datoteci od 2 $ i iznad dnevno. Oni nemaju nužno kupovnu moć da zapravo kupuju ono što prodajete, ovisno o tome što je. Kao takav, stvarni lik za održivo tržište bit će mnogo manje. Također bismo trebali uzeti u obzir demografske podatke - oni koji su posebno zainteresirani za ono što morate prodati ili ponuditi.

Nisam poslovni ili ekonomski gurui, ali tehnološki sektor u Nigeriji treba veliku provjeru stvarnosti. Mnogo je buke i hype, a mnoge projekcije su nerealno. Nedavno sam razgovarao s g. Titi Omo-Ettu iz CyberSchuulNews.com u svom uredu. Tijekom naše rasprave, on mi je rekao: "Yomi, koliko se novca stvarno stvara u online sektoru? Izgleda da postoji više buke od tvari. "Složio sam se s njim. Moramo početi križati teške brojeve. Još nismo bili s mobilnim i općenito s ICT / tech.

Također pročitajte: Honor Holly 4 Specifikacije i cijena
Preporučeno
Ostavite Komentar