Glavni » general » U potrazi za mojim idealnim mobilnim operacijskim sustavom ...

U potrazi za mojim idealnim mobilnim operacijskim sustavom ...

general : U potrazi za mojim idealnim mobilnim operacijskim sustavom ...


Pokušat ću zadržati ovu šanku vrlo kratkom. To je šala o mom nezadovoljstvu sadašnjim obrezivanjem mobilnih platformi.

Volim Android za svoju svestranost, ali ne mogu podnijeti činjenicu da je to resurs svinja. Osim toga, do sada, smatram da je to ružno.

Volim iOS za svoje fine UI, ali ne mogu živjeti sa svojim zatvorenim sustavom. Ovo je moj isti problem s Windows Phoneom - to je jednostavno previše zatvoreno.

BlackBerry nije tako zaključan i volim one hardverske QWERTY tipkovnice. Ali ovi su uređaji najgori slučajevi zaustavljanja i zaostajanja u svemiru smartphone uređaja.

Symbian je bio srednji teren - poput kompromisa - za sve pro i kontra svih gore spomenutih platformi. Bilo je vrlo otvoreno, nije zaostajala onoliko koliko BlackBerry radi, ima veliku količinu aplikacija, a nije bilo ni podataka poput Androida.

Symbian je sve to ponudio bez ikakvog sjaja. Dobivate ideju. Dao mi je sve što sam želio, a da me ništa ne pomiču. No, Symbian je mrtav, a dok je Belle lijepa iteracija Symbian, Nokia nastavlja slati mješovite signale o svojoj budućnosti.

Moram biti isporučen iz svih ovih 'ekstremnih' platformi. Treba mi malo zdravlja. Trebam zamjenski mobilni operacijski sustav za srednju zemlju da preuzmem Symbianovu lokaciju. Tizen? Ipak u djelima, i samo Bog zna što će donijeti. Bada? Previše niša. WebOS? Duh!

Što dalje? Preko vas.

Preporučeno
Ostavite Komentar