Glavni » general » Psst! Razmislite o svim kompromitiranim prethodnim WhatsApp razgovorima

Psst! Razmislite o svim kompromitiranim prethodnim WhatsApp razgovorima

general : Psst!  Razmislite o svim kompromitiranim prethodnim WhatsApp razgovorima

Thijs Alkemade student je računarstva i matematike koji kaže da je odvojio vremena kako bi potakao kako WhatsApp šifrira poruke. Objavio je svoje nalaze u vrlo tehničkom blogpostu. Puno je grčkih prema prosječnoj osobi, pa ovdje neću rehashirati sve tehničke stvari. Nisam baš onaj tehnički, tako da nemam pojma kako sve ono što on tamo kaže puše. Međutim, on ima savjete koji su na engleskom jeziku:

Trebali biste pretpostaviti da svatko tko može prisluškivati ​​vašu WhatsApp vezu sposoban je dešifrirati vaše poruke, uz dovoljno napora. Trebali biste uzeti u obzir sve vaše prethodne razgovore s WhatsApp-om. Ne postoji ništa što može učiniti korisnik usluge WhatsApp, ali osim za zaustavljanje upotrebe dok ga programeri ne mogu ažurirati.

Više tehnički sklon može proći kroz cijeli post: Piercing Through WhatsApp's Encryption. Očigledno je, kao odgovor na to, CrackBerry pružio rivalu platformu, službu BBM-a Andrew Bocking, koji je imao ovo reći:

Ja stvarno ne mogu razgovarati sa svim tehničkim aspektima sustava WhatsApp. Međutim, ljudi mogu biti sigurni da BBM ostaje pouzdana privatna društvena mreža. Ako druge usluge mogu biti ranjive na neželjene njuškanje ili prisluškivanje, BBM sve više koristi standardno TLS implementaciju kako bi uklonio tu ranjivost iz naše usluge. TLS je poznati i dobro proučavani protokol. Da biste ga stavili u kontekst svakog dana, to je ista tehnologija koja se koristi za internetsko bankarstvo

Treba li biti uznemiren da su vaše prethodne WhatsApp poruke ugrožene? Ovisi. Ako sve što ste radili je držanje u kontaktu sa svojim prijateljima i razmjenom bezopasne zabrane, rekao bih, Ne. Međutim, ako planirate svjetsku dominaciju ... ... u redu, to je ekstremno. Vratimo se malo. Ako ste dijelili podatke za prijavu korisnika na vitalne račune i takve stvari, dobro ... idete.

Također pročitajte: Brzi savjet: pogledajte kako Chrome za Android može funkcionirati kao upravitelj datoteka
Preporučeno
Ostavite Komentar