Pro Complex Gainer от Optimum Nutrition

Pro Complex Gainer на Optimum Nutrition е протеин-въглехидратен комплекс за натрупване на мускулна маса. Гейнерът се характеризира с висококачествени суровини, добре се усвоява и е хвален от професионални спортисти. Продуктът е предназначен за тези, които затрудняват натрупването на мускулна маса, като ядат обикновена храна. Той доставя само висококачествени аминокиселини и гликоген и помага да се възстановите след тренировка. Повишаването на теглото не са някои забранени вещества, а обикновена спортна добавка, предназначена да изглади дори дисбаланса в диетата. Най-просто казано, това е коктейл от бързо смилаеми макронутриенти за тези, които са уморени от задушаване на тестени изделия и месо шест пъти на ден.

съдържание

 • 1 Ефекти от приема
 • 2 Балансиран състав на добавките
 • 3 Как да приемате Pro Complex Gainer чрез оптимално хранене
 • 4 отзива

Ефекти на приемане

 • Увеличение на мускулната маса спрямо общото телесно тегло;
 • Мускулен растеж;
 • Ускоряване на процесите на възстановяване;
 • Растеж на сила и обща издръжливост;
 • Увеличете нетната мощност

Гейнерът е подходящ за начинаещи, които току-що са започнали да се занимават с културизъм или фитнес. Спортисти от по-високо ниво също могат да го приемат за свои цели.

Балансиран състав на добавките

Pro Complex Gainer на Optimum Nutrition съдържа повече от един вид протеин, който бързо се абсорбира и престава да „подхранва“ мускулите ви за един час. Това е комплекс от бързи и бавни източници на аминокиселини. В продължение на 7 часа след приема на добавката, тялото ще получи малки порции аминокиселини, за да възстанови силата. Не е необходим допълнителен прием на аминокиселинни комплекси при този генериращ агент.

Въглехидратите са представени от малтодекстрин. Той е енергийно полезен източник на въглехидрати. Тя позволява на тялото да върши упорита работа за дълго време. Следователно, Pro Complex Gainer на Optimum Nutrition е подходящ не само за културисти, но и за любители на пауърлифтинг и вдигане на тежести.

Въглехидратите и протеините са в добавката в съотношение около 1 към 1, порцията осигурява 650 kcal и около 60 g въглехидрати и протеини. Мазнините са само 5 g, което опростява усвояването на основни макронутриенти. Комплексът съдържа витамини и минерали, което ви позволява да направите пълна закуска или храна на гейнер.

Добавката не допринася за натрупването на мазнини, тъй като не съдържа излишни калории, които не могат да бъдат изразходвани за възстановяване на мускулите. За разлика от други производители, той е „по-лек“ с около 350 ккал на порция. Това не се отразява на масово набиращите качества, защото всички макронутриенти на Optimum Nutrition Pro Complex Gainer са с висока бионаличност и се усвояват качествено и напълно.

Как да приемате Pro Complex Gainer от Optimum Nutrition

Основните правила са следните:

 • Вземете всеки ден;
 • За hardgainer дозировката е три порции;
 • Тези, които желаят просто да се възстановят след тренировка, са достатъчни 1-2;
 • "Курс за прием" не съществува, генериращият пие целия масов обучителен цикъл

В тренировъчните дни е необходимо да пиете порция след и една по една - сутрин и следобед. Харджинърите могат да се насладят на коктейл непосредствено преди лягане. Една порция е мерителна лъжица прах, разтворен в 400 мл течност. Някои предпочитат да отглеждат гейнър с мляко или сок, но това не е необходимо. Дори да няма шейкър под ръка, а има само обикновена вода и халба, можете да приготвите вкусен коктейл, защото прахът се разтваря перфектно. Напитката не е сладка, но умерено сладка и гъста. Трудности с приемането на повечето потребители не възникват.

Съвет: за да ускорите възстановителните процеси след упражнения и растеж на сила, можете да добавите порция аминокиселини и креатин в напитката.

Отзиви

Този продукт е с високо качество. Прегледите сочат, че няма проблеми, характерни за гейнер - подуването на корема не ви притеснява след прием, метеоризъм и диария, напитката се абсорбира, както всяка обикновена храна.

Авторите на отзивите отбелязват приятен вкус, особено за продуктите "Шоколад", "Ванилия". Но не всеки харесва опциите за плодове с плодове. Но мнозина твърдят, че гейнерът има вкус на ягодов смути и е лесен за пиене.

Има форуми и отрицателни. Някои спортисти критикуват ценовата политика на компанията и казват, че този продукт не е достъпен за обикновения човек. Въпреки че протеиновите продукти стават все по-скъпи в обикновените магазини, това твърдение остава спорно. Отдавна е изчислено, че най-евтините източници на висококачествени макронутриенти са точно в коктейлите на спортното хранене.

Вторият момент е липсата на очаквани резултати. Тук е необходимо да се вземе предвид факторът на високите очаквания. Много хора мислят, че с банките на печалба ще изглеждат като професионални спортисти, но това не е така. Резултатът се дължи на генетиката, стила на тренировка и наличието или отсъствието на грешки при спазване на спортния режим. Просто пиенето на тегло, повдигане на дъмбели и каквото и да се яде през останалото време с моментални юфки е лоша стратегия за натрупване на мускулна маса. Само спазването на всички компоненти на тренировъчния режим, правилната диета и приемането на качествени добавки ще даде резултат.