PRO BCAA от Optimum Nutrition

Левцин, изолевцин, валин и глутамин са част от комплекса на аминокиселини Optimum Nutrition PRO BCAA. За разлика от конвенционалните BCAA, комплексът е подсилен с глутамин, за да поддържа имунната система на спортистите по време на активна работа върху себе си. Марката се е утвърдила както в професионалния спорт, така и сред любителите. Аминокиселините са предназначени да блокират мускулния катаболизъм при изсушаване и спомагат за възстановяване от тренировките с тежка маса. Комплексът е подходящ не само за културисти, но и за силови спортисти, както и за обикновени фитнес ентусиасти, които искат да поддържат максимален мускул по време на загуба на тегло.

Положителните ефекти на добавката са:

  • Поддържане на чиста мускулна маса по време на недостиг на калории;
  • Изграждане на мускули в периода на масово набиране;
  • Поддържане на енергийния метаболизъм по време на тренировка;
  • Подобряване на процесите на възстановяване след него;
  • Ускоряване на синтеза на протеини в мускулните влакна;
  • Увеличаване на показателите за сила при оптимално обучение;
  • Създаване на условия за висококачествено изгаряне на мазнини

Разбира се, дори най-качествените BCAA няма да работят, ако спортистът тренира без посвещение и не се храни правилно. Комплексите от аминокиселини са бързо гориво за тренировки, а не заместител на всички не изядени порции месо и не пияни протеини.

структура

Добавката съдържа глутамин, левцин, изолевцин и валин. Съдържание на калории - 5 kcal на 100 гр. Съставът съдържа също натрий, калций, различни ароматизатори и добавки за вкус. В една порция от 19 g, само 8 g BCAA. За това производителят е критикуван във форумите, тъй като опитът да се „увеличи обемът“ с по-евтин глутамин се счита от много потребители за измама.

Как да приемате PRO BCAA от Optimum Nutrition

Начинът на приложение зависи от целите на спортиста. Най-често срещаното нещо е да разбъркате 2 лъжички от добавката във вода и да я изпиете преди тренировката. Втората порция обикновено се „омесва“ и се взема със себе си за пиене по време на клас и по време на кардио след тренировка. BCAA понякога се приемат преди лягане, за да увеличат секрецията на хормон на растежа. Известно е, че повишените дози глутамин влияят на хормона на растежа. В бодибилдинг практиката това не са единствените начини за използване. BTSAA. Тези, които тренират сутрешно „гладно“ кардио на сушене, могат да изпият порция аминокиселини, за да предпазят мускулите си от катаболизъм. Някои източници на силова тренировка се отнасят до повишени ефективни дози BCAA. Това е 25 g на ден аминокиселини с разклонена верига, без глутамин. Такива дозировки са необходими за спортисти, които работят целенасочено според силовия план, като се стремят към развитието на мускулна сила и маса. Ако говорим за момиче или лека атлетка, занимаваща се с фитнес, дозировките могат да се считат за надценени. Но няма проблеми с излишъка на BCAA в организма, човешкото тяло просто премахва излишните аминокиселини. Така че цялата дискусия се опира само на цената на добавката.

BCAA подобряват работата на други добавки за спортно хранене. Например, те могат да се приемат с креатин или с донори на азот. Но добавянето им към протеинов шейк е безсмислено. Това не позволява на тялото да абсорбира аминокиселини както от протеин, така и от BCAA.

Има доказателства, че приемането на BCAA с L-карнитин подобрява "процента на изгаряне на мазнини", тоест ви позволява да получавате повече енергия от телесните мазнини, а не от катаболизма на мускулната тъкан.

Отзиви

Този продукт за спортно хранене събира положителни отзиви от професионални спортисти и аматьори. Мнозина го оценяват заради вкуса му. Известно е, че естествените BCAA имат неприятен горчиво-кисел вкус. Тези спортисти, които са принудени да ги приемат без добавки, отрицателно оценяват вкуса им. Но PRO BCAA на Optimum Nutrition съдържа съвременни подсладители и ароматизатори, които променят вкуса на продукта до приятен. Най-популярният аромат от тази марка е малиновата лимонада. Някои предпочитат да смесват безвкусната добавка със сок, но това е опция за тези, които не са на сушилнята.

Оплаквания за стомашно-чревни разстройства и неправилно функциониране на храносмилателната система на форуми и в открити ресурси с прегледи не се забелязват. Понякога те критикуват високата цена, но това е свойство на качествените марки спортно хранене. Продуктът е с високо качество и много от тези, които са го опитали, биха го купили отново.