Glavni » general » Telefoni s programom Adups šalju privatne informacije u Kinu

Telefoni s programom Adups šalju privatne informacije u Kinu

general : Telefoni s programom Adups šalju privatne informacije u Kinu

Možda ste čuli za Blu R1 HD. Ovo je najprodavaniji telefon na Amazonu i zbog dobrog razloga; košta samo 60 dolara. Međutim, istraživači u studenom prošle godine otkrili su nešto o telefonu koji je podigao više od nekoliko obrva. Telefon je zabilježio slanje privatnih podataka u Kinu. Tvrtka iza špijunskog softvera, Šangaj Adups Technology, to je nazvala pogreškom. Međutim, otkriveno je da davatelj softvera i dalje radi isto na drugim telefonima. Sada, međutim, softver je postao tajnovito o svojim aktivnostima.

Na nedavno održanoj konferenciji za sigurnost na Black Hatu, istraživači iz kriptowija, sigurnosna tvrtka, otkrili su da softver Adups još uvijek šalje podatke o uređaju poslužitelju tvrtke u Kini bez upozoravanja na ljude. Kryptowire je priopćio kako je promatrao Adups da šalje podatke bez priopćavanja korisnika na najmanje tri različite pametne telefone. Međutim, glasnogovornica Adupsa rekla je kako je tvrtka riješila pitanja još 2016., i da pitanja više ne postoje.

Vrijedno je spomenuti da su tajni podaci Adupsovih kanala u Kini otkriveni uglavnom zato što je Blu R1 HD najprodavaniji telefon na Amazonu. Problem je i dalje prisutan na drugim uređajima s niskim profilom, prema Kryptowireu. Na primjer, Blu Grand M, koji traje između 60 i 75 dolara, još je imao ovaj problem šest mjeseci nakon što je Adups priznao svoju pogrešku. Istraživač je otkrio da telefon šalje podatke u Kinu s popisom instaliranih aplikacija, korištenih aplikacija, jedinstvenih identifikatora telefona poput MAC adrese i IMEI, kao i telefonskog broja i ID kula mobitela. Sada, neki od agresivnijih špijuniranja šalju povijest pregledavanja i oznake osobe.

Također pročitajte: Izvoz datoteka na SD karticu u novom ažuriranju Dropboxa za Android

Ovaj spyware nije pronađen na uređajima koji troše više od 300 dolara, jer se Adups uglavnom instalira na jeftinijim uređajima. Također, nije ograničeno na Blu uređaje. Zapravo, čini se prilično rasprostranjenim na nižim pametnim telefonima. Još uvijek nije jasno što se događa s podacima nakon što dođe do poslužitelja u Kini.

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar