Glavni » general » Možda je Lumia 920 stvarno najinovativniji smartphone na svijetu

Možda je Lumia 920 stvarno najinovativniji smartphone na svijetu

general : Možda je Lumia 920 stvarno najinovativniji smartphone na svijetu

Neki su uređaji najavljeni i na prvi pogled izgleda da nisu ništa posebno. Zatim, odvojite malo vremena da biste ih detaljnije pogledali i iznenada rastu na vas, a onda vas WOW. Za mene, Nokia Lumia 920 je jedan od takvih uređaja. Pogledao sam ovu zadivljujuću ljepotu, i unatoč mojoj početnoj ravnodušnosti prema njoj, nalazim ga zaista uvjerljivim smartphoneom i vrijednim više pozornosti.

PureMotion HD + zaslon
Započnimo s tehnologijom PureMotion HD +. Ovaj 4, 5-inčni zaslon omogućuje upotrebu rukavica (da, rukavica), ključeva, pisaljke, noktiju za prste, u osnovi bilo čega, za upravljanje telefonom. To je također krišom promatrati kao najsjajniji, najbrži i najpridljiviji zaslon osjetljiv na dodir na tržištu. To je, drage dame i gospodo, nešto. Ali to ne završava tamo.

Wireless punjenje
Ovo može izgledati trivijalno, ali ne sasvim. Šetate u svoj omiljeni restoran bez nje, a vaš Lumia 920 je prazan na bateriju. No vaš hangout ima tablice bežičnog punjenja dostupne na svakoj tablici. Sjednite i ispustite Lumia 920 na tanjur i nastavite uživati ​​u obroku ili piti ili oboje. Nokia već ima dogovor s Coffee Bean & Tea Leafom za dodavanje ploča za punjenje u svoje trgovine diljem zemlje. Jednog dana, drugi proizvođači će implementirati bežično punjenje u svoje uređaje i poput Wi-Fi hotspotova, bežične ploče za punjenje postat će standard u restoranima i restoranima. To je nešto.

Proširena stvarnost
Sa Nokia City Lensom ugrađenim, mogu uputiti Lumia 920 na gradsku bilješku da biste primali informacije u stvarnom vremenu o dostupnim uslugama i tvrtkama na tom području. Ne moram upisati niti traži niti čak izgovoriti izraz za pretraživanje. Ovo je "Point-and-kill". Ne, gospodo, to je nešto.

Također pročitajte: Opera Mini za Android dobiva veću kompresiju podataka i još mnogo toga

Stabilizacija optičke slike
S fizičkom optičkom stabilizacijom slike (OIS), ugrađenim fotoaparatom Lumia 920, oglašava se kao sposoban isporučiti slike bez zamućenja čak i kada vaša ruka nije stabilna. Svi su dobar snimatelj. To je nešto.

PureView tehnologija
Nokijina inovativna PureView ekspertiza omogućuje fotoaparat na Lumia 920 da snimi pet puta više svjetla od ostalih pametnih telefona, a da ne koristi bljeskalicu, što omogućuje snimanje jasnih, jasnih i živopisnih slika čak iu uvjetima slabog osvjetljenja i unutarnjih uvjeta. Nokia tvrdi da tehnologija PureView koja se nalazi u Lumia 920 čini "mogućim da fotoaparat s pametnim telefonima uzme vrste slika obično vidljivih samo na samostalnom SLR fotoaparatu". Uzorci koje sam vidio čine to vjerodostojnim tvrdnjama.

Da; Nokia je prekinula početne snimke uzoraka, a to je bila neuredna veza, ali nedavno objavljeni uzorci snimljeni s Lumia 920 jednako su nevjerojatni. Pogledajte sljedeću usporedbu:


Cameraphone koji može uhvatiti tu razinu svjetlosti u mraku je čist zanat. Sada, ovdje je posao: tehnologija fotoaparata PureView s optičkom stabilizacijom slike i Carl Zeiss objektiv u elegantnoj glavnoj veličini pametnog telefona je neusporediv. 808 PureView može imati 41 megapikselnu kameru, no Lumia 920 ga pobjeđuje u određenim područjima. Da; 920 je samo 8, 7 megapiksela, ali uvijek sam potvrdio da se radi o megapikselima, ali ono što radite s njom. Ono što su Nokia učinili s kamerom 920 je nevjerojatno. Različite, da; ali ipak nevjerojatna. Također želim da ovo dijete noću snimi ksenonsku bljeskalicu za akcijske snimke. Ali ako može proizvesti gore navedenu razinu jasnoće, onda možda Xenon neće biti previše propušten. Samo možda. No, uopće, fotoaparat Lumia 920 je izvanredan i daleko ispred bilo kojeg od konkurencije.

Također pročitajte: Prijenos mobilnih uređaja nadmašuje 2, 4 milijarde dok se Tablete zatvaraju na računalima

Nakon što sam digesti sumu onoga što Lumia 920 predstavlja, moram biti pristran da ne priznam da je to uistinu inovativan i privlačan uređaj. Volim elegantno korisničko sučelje sustava Windows Phone. Tu je energetski učinkovit dual-core Snapdragon ovdje, kao i standardne Windows Phone 8 poboljšane značajke. Zatim, tu su Nokia rješenja, uključujući Nokia Maps. Što se ne sviđa? Što više gledam Lumia 920, to više želim. Sigurno se slažem s zaključkom Forbesovog članka da ako se gore navedene značajke pojavljuju na iPhoneu 5, ljudi bi mislili da je to najinovativniji smartphone izdan u godinama.

Sve što je preostalo za Nokia (i Microsoft) da me osvoji je lokalna podrška za nigerijsko tržište i mogućnost kupovine s tržišta s našim lokalnim karticama. Isporučite to, a gospodin Mo će se preseliti u Lumia.

Preporučeno
Ostavite Komentar