Glavni » general » Opera Mobile se vratio na Maemo - s inačicom 10

Opera Mobile se vratio na Maemo - s inačicom 10

general : Opera Mobile se vratio na Maemo - s inačicom 10

Dečki u Operi puše vruće, jer izgledaju savijeni stavljanjem Opera Mobilea na svaku mobilnu platformu. Pozdravite prvu gradnju pregleda Opera Mobile 10 za Maemo mobilni OS, posebno Nokia N900 i N800 / N810.

Od Opera Labs:

Natrag u 2005, Nokia je objavio Nokia N770. Uključeni web preglednik razvio je Opera Software. Godine 2008. Nokia je odlučila zaustaviti uključivanje Opera s Maemoom, umjesto toga prebacuje na preglednik koji se interno razvija. Danas gradnja pregleda označava naš neslužbeni povratak na platformu Maemo, nakon nešto više od tri godine odsutnosti.

Ova Maemo verzija Opera Mobile 10 stvorena je kao hobi projekt malog tima programera u svoje slobodno vrijeme. Ukupno, oko 6 muških tjedana potrošeno je na stvaranje puštanja. Vrijedno je istaknuti da ovo nije službeno izdano izdanje. Kao takav, nije prošao naše uobičajene procese osiguranja kvalitete, a ponekad se ne osjeća kao poliran ili potpun kao službeno izdanje. To također znači da nikad neće biti "konačno" izdanje Opera Mobile 10 za Maemo uređaje, budući da je to zabavno dodati sjajne nove značajke, a ne popravljati dosadne stare bugove.

Gradnja pretpregleda sadrži iste značajke dostupne u operacijskim sustavima Opera Mobile 10 za Symbian i Windows Mobile. To uključuje brzi i ekonomičan pregledavanje s Opera Turbom, oznakom i sinkronizacijom brzog biranja s ostalim Opera proizvodima, i naravno više kartica.

To zvuči kao da je budućnost neizvjesna za Opera Mobile na Maemo. Međutim, ova je gradnja orijentirka za Opera Mobile na dva načina: to je prvo izdavanje javnog izdanja Opera Mobilea za uključivanje Carakana - Operaovog novog Javascript motora, a također je i mobilni debi njihove knjižnice Vega rendering, koji je, među ostalim, odgovoran za pružanje svih uzbudljivih novih očnih bombona poput CSS3 zaobljenih uglova i sjena.

Također pročitajte: VMK Elikia nije prvi afrikanski dizajniran smartphone

Opera Mobile 10 na Maemo također podržava portret renderiranje, uz ostale standardne značajke Opera Mobilea.

Imajte na umu i da postoje neke poznate poteškoće s ovom verzijom pregleda pa pazite na sljedeće:

  • Adobe Flash i drugi dodaci nisu podržani.
  • Izbijanje zaslona može biti vidljivo prilikom pomicanja, pogotovo u portretnom načinu rada. Očekujemo da ćemo to riješiti u budućem ažuriranju.
  • Ugrađena on-screen tipkovnica nije podržana. Koristite fizičku tipkovnicu ili on-screen tipkovnicu uključenu u Opera Mobile.
  • Ne postoji podrška za upravljanje energijom. U praksi to znači da ako otvorite stranicu s animacijama i napustite Opera, uskoro ćete koristiti telefonski poziv. Snaga se ispušta čak i kada Opera radi u pozadini i / ili je zaslon isključen.
  • Ako postavite Opciju kao zadani preglednik, primjerice instaliranjem centrala za preglednike, dodatna prazna kartica bit će otvorena svaki put kad otvorite vezu s vanjskom aplikacijom.

Ako naiđete na probleme, Opera će cijeniti vaše prijavljivanje bugova i problema pomoću čarobnjaka za bugove ili na njihovim forumima.

Osobno ne vidim bilo kojeg preglednika koji zamjenjuje MicroB na mojem N900, ali dao bih Opera Mobileu vrtnju samo za zabavu. Međutim, korisnici N900 koji traže način spremanja na korištenje propusne moći mogu biti u iskušenju da se igraju s ovim.

Podupire Husseina za savjet!

Preporučeno
Ostavite Komentar