Glavni » general » Jedna poslovna lekcija iz krvoproširenja smartphonea

Jedna poslovna lekcija iz krvoproširenja smartphonea

general : Jedna poslovna lekcija iz krvoproširenja smartphonea

Odrastajući kao student, moj otac mi je uvijek rekao kad je vrijeme za ispite: "Najprije postavite jednostavna pitanja. Zatim se kasnije možete uhvatiti u koštac s teškim. "Otkrio sam da je to vrlo dobar savjet, jer sam propustio vrlo malo ispita u mom životu. Isto tako, u poslovanju najprije zauzmite lako tržište, a zatim gurnite one teže. Ovo je jednostavno zdrav razum. Ipak, neke od najistaknutijih tehnoloških tvrtki našeg vremena nisu uspjele.

Dopustite mi da slikam sliku još dubljim. Kada si slab, nije vrijeme da pokušate osvojiti neprijateljski teritorij. Nemojte odmah biti agresor na neprijateljskom teritoriju. Izgradite svoju snagu tako da prvo izvadite jednostavne ciljeve. Izgradite kapacitet dok idete. Idite za niske vožnje visi, i iskoristite sve što dobivate na tome kako biste se borili s višim plodovima.

Godinama natrag kada je Nokia usvojila Window Phone kao svoju pametnu platformu, donijeli su odluku o pokušaju osvajanja tržišta SAD-a. Rekao sam tada da je to loša ideja. Trebali su se usredotočiti na mjesto njihove snage, a zatim graditi. Oni su bili u položaju slabosti. Ulaganje previše resursa u osvajanje neprijateljskog tržišta bila je loša ideja. Pokušali su. I nije uspjelo. Danas, Nokia još uvijek nema američko tržište, ali njihovi Lumia telefoni imaju najviše koristi u regijama gdje je Nokia tradicionalno bila jaka tržišta u nastajanju. Lumias leti s police u Južnoj Americi, Indiji i Nigeriji.

Također pročitajte: Ovo su davatelji usluga koji vam šalju SMS poruke

Što je BlackBerry? Ovo je tvrtka koja se posljednjih godina borila za nekoliko razloga. Obratili su se jednoj od njih - stvarajući novi suvremeni operativni sustav, a zatim neuspješno propusili ignoriranjem ove jednostavne lekcije. Umjesto da guraju nove OS10 pametne telefone na tržištima na kojima su tradicionalno bili snažni, BlackBerry je odlučio - riječima prijatelja - izaći sami. Novi BB10 uređaji bili su precijenjeni i nerealno na najjačim tržištima BlackBerrya. Iznevjeriti.

Kada ste u popravku, gurnite gdje leže snage i gdje imate spremno tržište. Zatim pokušajte s teže tržišta. To je vrlo jednostavno. Dok su Nokia i BlackBerry borili uzaludne bitke na američkom frontu (tržište koje je trenutno neprijateljsko prema njima), novi članovi su otišli na lakše tržište i uspješni. TECNO zarađuje novac iz Nigerije i drugih afričkih zemalja. Xiaomi, Lenovo i drugi žele ogromnu dobit od drugih tržišta u nastajanju. Bilo bi ludo za TECNO ili Xiaomi da su se od SAD-a otišli na tržište SAD-a. Huawei je to pokušao (vrsta) - i nije nažao. Huawei i dalje preživljava jer nisu bacali previše svojih resursa na američko tržište, ignorirajući njihova tradicionalna područja snage. Bili su dovoljno pametni. Proizvođači mobilnih uređaja mogu napredovati izvan neprijateljskih okruženja i još uvijek biti snaga s kojom treba računati. No, ako bilo tko odluči pokušati na takvim neprijateljskim tržištima, najprije se trebaju usredotočiti na tržišta na kojima su jaki i spremni kupci.

Također pročitajte: Pregled: Glo appstore za Android

Ako Microsoft želi uspjeti nakon stjecanja Nokijinih odjeljaka za mobilne uređaje, oni moraju implementirati ovu strategiju. Ako ne, nekoliko godina od sada, ovo stjecanje bit će certificirana neuspjela avantura. Emerging markets imaju ključ za uspjeh smartphonea za Microsoft.

Kao poslovna osoba, našao sam da je otac savjet da bude zvuk. Bilo je trenutaka pod pritiskom, odvažila sam se iz svoje nadležnosti i spremnog tržišta. Sve je uvijek bilo u redu. Na kraju sam doznao da je lekcija istina za posao, kao i za ispite. Jeste li poslovna osoba ili poduzetnik? Zapamtite ovu lekciju od djeda Mo: Na ispitu uvijek najprije riješite jednostavna pitanja, a zatim se uhvatite u koštac s teškim. Kada je malo na resursima ili u slaboj poziciji, usredotočite se na vaše prednosti i jednostavna tržišta. Drugim riječima, diskrecija je bolji dio valora.

Preporučeno
Ostavite Komentar