Glavni » general » Napomena 7: Južna Koreja ima nove propise za proizvođače pametnih telefona

Napomena 7: Južna Koreja ima nove propise za proizvođače pametnih telefona

general : Napomena 7: Južna Koreja ima nove propise za proizvođače pametnih telefona

Prošle godine Samsung je objavio sada zloglasnu Galaxy Note 7. Tehnološki divovi očekivali su da će Napomena 7 biti njihov glavni uređaj. Međutim, Samsung je morao odmah prisjetiti uređaj; nešto je bilo strašno pogrešno u tome. Naime, bilješka 7 je nastavila eksplodirati. Pa, ovo stavljaš prigušivač na svoje planove, blago rečeno. Bilo je masivan opoziv uređaja, a Samsung je doživio ogromne gubitke. Uglavnom zbog toga, Appleov iPhone 7 doživio je ogromnu prodaju.

Na kraju kraja prošle godine, Samsung je pokrenuo istragu o tom pitanju. Uključeno je nekoliko tvrtki; sve je prokušano "ogromnom, neiscrpnom baterijskom kvaru". Stoga je Samsung prekinuo proizvodnju i prodaju Napomene 7. Uređaj je otpisan, upravo takav. Međutim, posljedica tog fiasksa nije se smanjila. Sam Samsung je priznao da će poduzeti strože mjere kako bi se osiguralo da se takva stvar više ne ponovi. Nisu sami u tome.

Južnokorejska vlada pokrenula je vlastitu istragu o pitanju iz Bilješke 7. Na kraju, najavili su niz mjera koje bi utjecale na sve proizvođače pametnih telefona koji prodaju uređaje unutar svoje nadležnosti. Korejska agencija za tehnološke standarde analizirala je 14 pregrijanih pametnih telefona, 40 normalnih jedinica Napomene 7 i 169 baterija tvrtke Samsung. Otkrili su da akumulatori galaksije Note 7 imaju potpuno drugačiji dizajn; zbog toga su nastavili pušiti. Očigledno, baterije su imale anodne materijale na oba pola, za razliku od drugih modela. To je sve; "Visoka zalba oba pola i pogreške prianjanja u izolacijskim trakama vrlo su vjerojatno izazvale eksploziju", izjavio je Ministarstvo industrije.

Također pročitajte: Google konačno uklanja korisničku mogućnost uređivanja Karte za Karte

Imajte na umu da postupak povlačenja Samsunga nije bio tako strašan; tvrtka u početku nije otkrila da li će se prisjetiti uređaja ili ne. Pa, južnokorejska vlada nije Samsung; oni sada zahtijevaju da proizvođači uređaja prijave eksplozije i požare čim se dogode. Također moraju odmah pokrenuti istragu o uzroku eksplozije. Ovo treba dokazati je li to bio propust u dizajnu ili vanjska sila koja je prouzročila eksploziju. To bi pomoglo vladi, kako bi oni mogli savjetovati potrošače da prestanu koristiti uređaj prije no što se tvrtka prisjeti. Ovo je dobra ideja, momci. Znači, dakle, da je Napomena 7 na kraju dovela do nečeg dobrog.

Preporučeno
Ostavite Komentar