Glavni » general » NokiaSoft - dobro, loše i ružno

NokiaSoft - dobro, loše i ružno

general : NokiaSoft - dobro, loše i ružno

Ranije ove godine, novi CEO tvrtke Nokia šokirao je svijet proglašavajući Symbianu goruću platformu i najavljujući da je zamjena za Windows Phone.

Stvari više nikad nisu bile iste. Namjerno sam odustao od pisanja posvećenog dijela na debakl. Konačno, ovdje su moje misli, i to je mješovita torba.

Dobro
Nokia je trebalo uvesti nešto svježe i uzbudljivo. Windows Telefon je svjež i uzbudljiv. Nisam bio vjernik dok nisam kupio HD7, smartphone za Windows Phone.

UI je gladak, elegantan, čist i vrlo user-friendly. Početni strašni nedostaci se rješavaju, a nadolazeće ažuriranje Mango vidjet će da će Windows Phone postati vrlo moderan OS u smislu značajki.

Novi operativni sustav generira buzz i uzbuđenje, stvari koje Nokia prilično treba.

Loše
Rekavši to, postoje strašne pogreške oko posla Microsoft-Nokia.

1. Bilo je nijedno najaviti prekidač rano.
Možda je najveća pogreška Nokia najavljivala Symbianov kraj to rano. Nijedan uređaj koji je pokrenuo zamjenski operacijski sustav nije bio spreman i takva je najava?

Rezultati su jasni kako bi vidjeli - Nokia prodaja pametnih telefona je pretrpjela. Nokijina zaliha srušila se. Ovo je loše vrijeme da budemo Nokia, a problem nije konkurencija. Nokia je riješio taj udarac iznutra.

2. Sljedeća glupa stvar je bila odluka o odgađanju Symbian.
Da; svatko tko je iskoristio trenutni nakit Symbian uređaja može svjedočiti koliko je bolje Symbian postao. Svi koji su probali Symbian Anna glowingly govore o ažuriranju.

Također pročitajte: RepairAm: Online servis za popravak gadgeta živi u Nigeriji

Zašto ubiti Symbian na ovaj način? Zašto ne raditi i Windows Phone i Symbian, čak i ako drugi preuzme manje istaknutu ulogu u Nokia planovima?

Ružno
U Nokijinoj sjedištu postoji mnogo kriznog upravljanja. Mnogo nepotrebnih energija se preusmjeravaju na osiguranje potrošača, programera i mrežnih operatera. To ne bi bilo neophodno ako se gore navedene pogreške nisu počinile.

Nejasni pojmovi prolaze. Primarna platforma za pametne telefone? Dakle, koja je sekundarna? Neka tržišta i dalje će vidjeti Symbian podršku za duže vrijeme? Što to znači?

Postoji li plan B ako eksperiment u sustavu Windows Phone ne uspije? Svatko bi trebao imati plan B.

Dok Nokia prelazi, ostatak tržišta smartphonea razvija.

Također, kako će Nokia ukrotiti sada legendarne slabe performanse baterije uređaja Windows Phone ostaju vidjeti.

Također ću se pozvati na pitanje troškova. Kako će Nokia skinuti troškove svojih uređaja sa sustavom Windows Phone, osobito na tržištima na kojima im je Symbianov low-cost osigurao snažnu osnovu? Hardverski zahtjevi za WP uređaje su visoki i strogi. Hoće li tvrtka Nokia na kraju izgubiti te tržište, pogotovo kada doživljava potop na low-cost Android uređajima koji već pogađaju tržište?

Nokia Windows Phone stvarno Elopova inicijativa?
U iscrpljenoj prezentaciji o Nokia softverima i uslugama u lipnju prošle godine (napomena: to je bilo prije tvrtke Elop), Nokia je spomenula Windows OS uz serije 40, Symbian i Maemo.

To je bilo dosta prije nego što je Elop došao na brod. Podnesem da ideja Nokia Windows Phone nije potjecala iz Elopa. Dajte muškarcu prekid molim te. Već neko vrijeme Nokia je planirao ovu liniju prije nego što se Elop pridružio. Usudio bih da je Odbor uklonio prethodni izvršni direktor i doveo Elopa da izvrši plan koji su izveli.

Također pročitajte: Obratite pozornost na tu microSD karticu

Ako je odbor protiv Elopovih sadašnjih poteza, ne sumnjam da bi ga izbacili.

Ako želite biti ljuti, idite na Upravni odbor tvrtke Nokia Corp. Zašto kriviti glasnika?

Zaključci
Jedno je sigurno, svjedočimo jednom od najatraktivnijih traumatičnih prevrata u povijesti mobitela. Nokia je izgubio ogroman marketshare i mindshare.

Prvi Nokia Windows telefoni još su mjesecima dalje. Symbian Anna je odgođeno za desetljeće, i to više kako bi otuđivalo dosadašnje lojaliste. Ove vrste zakašnjenja srušile su Sony Ericsson prije mnogo godina i još se ne mogu oporaviti.

Nokia je velika - daleko veća od prosječnog potrošača koji može zamisliti. Imaju financije i baštinu da se izvuku iz ove spirale. Ipak, trendovi na terenu nisu ugodni.

Kao što je već rečeno, ovo nije dobro vrijeme za Nokia.

Preporučeno
Ostavite Komentar