Glavni » general » Nokia pruža financijske ciljeve i prognoze povezane s novom strategijom

Nokia pruža financijske ciljeve i prognoze povezane s novom strategijom

general : Nokia pruža financijske ciljeve i prognoze povezane s novom strategijom

Nokia je iznio novi strateški smjer, uključujući promjene u vodstvu i operativnoj strukturi kako bi se ubrzao brzina izvršenja tvrtke u dinamičnom natjecateljskom okruženju. U vezi s ovim novim strateškim smjerom, Nokia je postavila nove financijske ciljeve i prognoze za Nokia i industriju mobilnih uređaja te za Nokia Siemens Networks i tržište mobilne i fiksne infrastrukture te srodnih usluga.

Ciljevi i prognoze za Nokia i industriju mobilnih uređaja
Nokia očekuje rast prihoda u industriji mobilnih uređaja u 2011. i dugoročno, zahvaljujući daljnjem usvajanju smartphonea od strane potrošača na globalnoj razini i daljnjem usvajanju mobilnih uređaja i usluga, posebno na tržištima u nastajanju. Dugoročno, Nokia očekuje da će bruto margine industrije mobilnih uređaja doći pod pritiskom zbog konkurentnih čimbenika.

Zbog pokretanja strateške preobrazbe tvrtke Nokia 11. veljače 2011. godine, cjelogodišnji izgledi za svoje usluge Devices & Services podložni su značajnim neizvjesnostima, pa Nokia smatra da nije prikladno davati godišnje ciljeve za 2011. godinu. Međutim, Nokia očekuje nastavak pružanja kratkoročnih kvartalnih predviđanja koja bi ukazivala na napredak u privremenim izvješćima tvrtke, kao i godišnjim ciljevima kada to okolnosti omogućuju.

Nokia očekuje da će 2011 i 2012 biti tranzicijske godine, budući da tvrtka ulaže u izgradnju planiranog ekosustava s Microsoftom. Nakon prijelaza, Nokia cilja na duži rok:
• Prodaja uređaja i usluga brže raste od tržišta.
• Operativna marža Devices & Services non-IFRS * koja iznosi 10% ili više.

Također pročitajte: Koje lokalno razvijene aplikacije upotrebljavate na mobilnom uređaju?

Ciljevi i prognoze za Nokia Siemens Networks i tržište mobilne i fiksne infrastrukture te srodnih usluga
Nokia i Nokia Siemens Networks očekuju da će ukupni prihodi industrije u 2011. godini nešto rasti, u usporedbi s 2010. godinom. Iako se očekuje rast u određenim područjima, kao što su mobilni širokopojasni pristup internetu i usluge, očekuje se da će se u određenoj mjeri doći do pada u određenim područjima i i dalje izazovno natjecateljsko okruženje.

S obzirom na solidnu poziciju Nokia Siemens Networksa u sektorima rasta industrije, Nokia i Nokia Siemens Networks ciljaju:
• Prodaja tvrtke Nokia Siemens Networks rasti brže od tržišta u 2011. godini.
• Operativna marža ne-IFRS * za Nokia Siemens Networks bit će iznad raspoloživog iznosa u 2011. godini.

Osim toga, Nokia i Nokia Siemens Networks i dalje ciljaju Nokia Siemens Networks da bi do kraja 2011. godine smanjile svoje godišnje troškove poslovanja i proizvodne troškove za ne-IFRS * do 500 milijuna eura u odnosu na kraj 2009. godine.


O Nokiji
U Nokia smo predani povezivanju ljudi. Kombiniramo naprednu tehnologiju s personaliziranim uslugama koje omogućuju ljudima da ostanu blizu onome što im je važno. Svakodnevno više od 1, 3 milijarde ljudi povezuje se s Nokia uređajem - od mobilnih telefona do naprednih pametnih telefona i prijenosnih računala s visokim performansama. Danas Nokia integrira svoje uređaje s inovativnim uslugama putem usluge Ovi (www.ovi.com), uključujući glazbu, karte, aplikacije, e-poštu i još mnogo toga. Nokia NAVTEQ je lider u sveobuhvatnim uslugama digitalnog mapiranja i navigacije, dok Nokia Siemens Networks pruža opreme, usluge i rješenja za komunikacijske mreže na globalnoj razini.

Preporučeno
Ostavite Komentar