Glavni » general » Nokia N8, telefon koji treba paziti

Nokia N8, telefon koji treba paziti

general : Nokia N8, telefon koji treba paziti

Rijetko se stvarno uzbuđujem zbog telefona. Možda, osim iPhonea koji sam koristio oko godinu dana. Vjerujem da je sada vrijeme da se preselimo na bolju ponudu. To jest, ako postoji. Moj izbor telefon je onaj koji bi trebao imati ubojice specifikacije u hardveru. I što je još važnije, ona bi također trebala imati pristojno, besprijekorno i intuitivno korisničko sučelje. Vjerujem da korisničko sučelje čini 70% telefona. Kao što neki kažu, to je ono što vidite da dobivate. Značajke nadopunjuju korisničko sučelje.

Što me onda potaknulo na potezivanje za Nokia N8?

Hardver N8 zajedno s multimedijalnim čudovištem značajki impresionira me puno, ali u isto vrijeme, softver, posebno korisničko sučelje nezadovoljno mi malo. S ovim kompromisom, mogu li još uvijek napraviti skok i ići za N8? Ne znam to sigurno, iako osjećam da ću donijeti svoju konačnu odluku nakon što konačno izađe! Nokia N8 definitivno ima neke najnovije značajke. To uključuje USB-On-the-Go, sinkronizaciju bežične tipkovnice, multimedijske značajke poput kamere od 12 megapiksela i HDMI izlaza. Nakon toga, softver ostaje ustajao s malim izmjenama sa sveprisutne platforme Symbian S60 UI.

Moram istaknuti u ovom stadiju ovog članka da ovaj članak nije praktično iskustvo, već iz dubokih istraživanja na internetu, uključujući pregled desetaka YouTube videa s Nokijinog web mjesta, kao i od trećih strana Recenzenti i videozapisi na mreža.

Veličina : Čini se da je N8 lagan, mjerljiv od 0, 5 inča. Bilo bi dobro usporediti ovo s uskoro objavljenim iPhoneom 4 koje želim odabrati (iPhone 4 je samo 0, 37 inča što ga čini razrjeđivačem).

Veličina zaslona: lice telefona je sasvim jasno kao i većina, ako nisu svi telefoni s dodirnim zaslonom. Kakav dizajn možete staviti na zaslon osjetljiv na dodir? Prednja strana ima 3, 5-inčni 640-na-360-pikselni zaslon koji dominira licem s jednim gumbom hardvera ispod njega (baš kao i iPhone 4). Ovaj gumb za hardver omogućuje vam promjenu s početnog zaslona i zaslona izbornika. Također može djelovati kao upravitelj zadataka kada ga držite kako biste mogli vizualizirati sve otvorene aplikacije. (veličina zaslona N8 je iste veličine kao i iPhone 4, ali gustoća piksela je znatno niža)

Također pročitajte sljedeće: Evo Acer Jade Primo koji se bežično pretvara u računalo

USB-On-The-Go : Možete povezati i pregledati sadržaj USB flash pogona ili drugog telefona s uređaja Nokia N8. Ovo je jedan od prvih telefona za ugradnju ove značajke. Nadam se da se ova značajka replicira u drugim telefonima. IPhone 4 nema ovo!

Bežično sinkroniziranje s Bluetooth tipkovnicom: Možete upotrijebiti bežičnu tipkovnicu za upisivanje na N8. Ova značajka je također prisutna na iPhoneu 4.

Zahtjevi trećih strana: Naravno, Symbian OS ima mnogo aplikacija, ali hoće li specifični Symbian OS ^ 3 uređaj, N8 bi imao mnogo aplikacija trećih strana u pokretanju, sad ne mogu s pravom reći. To je u suprotnosti s iPhone 4 s priznatim 200.000 i više aplikacija. Vjerujem da aplikacije trećih strana imaju veliku ulogu u upotrebi pametnog telefona!

Multimedijske značajke :

  1. Kamera - N8 ima prilično veliku Carl Zeiss fotoaparat od 12 megapiksela s ksenonskom bljeskalicom. Nokia tvrdi da je 12 megapiksela snapper najveći senzor na bilo kojem telefonu i poznato je kako snimati nevjerojatne fotografije. (Za usporedbu, iPhone 4 ima samo 5 megapiksela s LED bljeskalicom, a Nokia N8 ovdje jasno vidi).
  2. Fotoaparat na prednjoj strani - Tu je i kamera okrenuta prema naprijed koja će raditi za video pozive. To je slično prednjoj kameri na iPhoneu 4. Apple naziva značajku za video pozive, Facetime.
  3. 720p HD video snimanje - Osim toga, N8 video se nalazi na HD razini, 720 piksela. Ovo je pohvalno, ali ne i prvi. Apple iPhone 4 također ima tu funkciju. Iako nisam mogao potvrditi brzinu okvira Nokia N8, iPhone 4 posjeduje 30 sličica u sekundi, što je herculean za telefon.
  4. HDMI izlaz - Trebam li to reći? Nokia N8 ima HDMI izlaz koji može prenijeti video i grafiku na zaslon u HD formatu 720P. Čak i moćni iPhone 4 ne može to pokušati! Tako možete reproducirati videozapise visoke razlučivosti s telefona Nokia N8 na LCD ili plazma TV i svoje kućno kino!
Također pročitajte: Zašto su ostali mobilni roboti manje vidljivi od Nokia u Nigeriji

Korisničko sučelje: Od desetaka videozapisa koje sam gledao o mogućnostima Nokia N8 na webu, korisničko sučelje je nešto što mi nije donijelo WOW faktor u usporedbi s drugim značajkama telefona. Još uvijek volim gladak operativnu strukturu mojih testiranih iOS-a.

Prije nekoliko mjeseci Nokia je pokazala da su revamping Symbian korisničko sučelje kada su najavili svoj novi open source Symbian S ^ 3 open source OS. Nadala sam se, dakle, za suvremeniji izgled i ugodan korisničko sučelje s dobrim izgledima ikona i glavnim promjenama korisničkog sučelja nego što sam vidio na YouTube videozapisima korisničkog sučelja N8.

Symbian ^ 3 korisničko sučelje sliči prethodnoj verziji Symbian u velikoj mjeri, iako s malo dodano značajke tu i tamo, uz neke ugađanje na nekim drugim mjestima. Hvala Bogu Nokia je Eldaru Mutazinu već ranije upozorio u svojem prezirnom pregledu Nokia N8 da je to samo pre-produkcijska kopija koju je pregledao. No, tada nisam uspjela vidjeti dramatične promjene u korisničkom sučelju videozapisa N8 iz nedavnih videozapisa na webu. Ovdje se nada da će i dalje biti još nekih promjena i obnavljanja korisničkog sučelja u komercijalnim primjercima Nokia N8.

Unatoč mojim grčevima s korisničkim sučeljem, još uvijek postoje očigledna poboljšanja u odnosu na prethodne verzije serije Symbian 9.4, serije 60 verzije 5 koja se nalazi u Nokia N97, Nokia 5800 i sličnim uređajima. Primjeri ovih poboljšanja uključenih u N8 uključuju:

  • Geste s višestrukim dodirima u pregledniku i galeriji fotografija. Nema ništa bolje od tehnologije s multi-touch tehnologijom na dodirnom zaslonu radi poboljšanja upotrebljivosti i spretnosti.
  • Manje izbora potrebne za navigaciju.
  • Jednostavniji sustav za više zadataka.
Također pročitajte: Fantazija: Nokia 9 PureView ima 5 fotoaparata i druge glasine

Ostale važne značajke;

Ostala područja u kojima Symbian telefoni vrhu drugima osim uređaja sa sustavom Android OS značajka je dodana vrijednost pod krinkom svoje vrhunske navigacijske usluge; Ovi Karte . Po mom mišljenju, Ovi mapira konkurente i čak nadilazi Google karte. Očekuje se da će se to učitati na N8.

Zaključak:

Kao što uvijek kažem i uvijek zvoni istinito, test pudinga uvijek je u prehrani. Što god činimo sada bi samo trebalo analizirati, predvidjeti i predvidjeti izgledi novog proizvoda koji se još izdaju. Činjenica da li bi telefon prodao ili bi činio dobro leži tek nakon puštanja na tržište. I kao takav, moram pričekati puštanje Nokia N8, a ne samo napisati svoj sažetak na ovom izuzetnom mobitelu iz vjerojatno ranijeg prototipa. Možda bih tada vidjela stvari u UI koja bi mi to mogla oduševiti i možda nadmašiti očekivanja koja imam o svojim nedostacima. I znam da samo moram provesti više vremena sa N8 prije nego što napravim dobru procjenu. Do tada, Nokia N8 ostaje telefon za gledanje.

Preporučeno
Ostavite Komentar