Glavni » general » Nokia-Microsoft: Zašto svi griješite na Stephenu Elopu?

Nokia-Microsoft: Zašto svi griješite na Stephenu Elopu?

general : Nokia-Microsoft: Zašto svi griješite na Stephenu Elopu?

Ovo je sažetak kako je Nokia od svojih dana kao Symbianov prvak, postajući prvak na Windows Phoneu, do ove točke akvizicije od strane Microsofta. Lanac događaja vrlo je govorio.

Lipanj 2010 - Olli-Pekka Kallasvuo je tada bila CEO tvrtke Nokia. Pojedinačna prezentacija o Nokijinim programima i uslugama spominje "Windows" uz serije 40, Symbian i Maemo (pogledajte: Nokia radi na Windows telefonu?). Napominjemo datum. To je bilo prije nego što je Elop došao. Neki elementi unutar Nokia već su vidjeli Windows Phone. Evo snimka zaslona iscrtane datoteke iz arhive Mobilitya:

Rujan 2010. - Nokia je zapalio predsjednika tvrtke Olli-Pekku Kallasvuo, člana stare garde, koji se očito nije slagao s novim smjerom kojim je tvrtka istraživala, a bila bi zvrčka u kotaču i zamijenila ga s tipom tvrtke Microsoft Stephenom Elopom.

Veljača 2011 - Novi izvršni direktor, Stephen Elop, napravio je svoju slavnu govornu glazbu, prvi veliki korak u preoblikovanju Nokia za ono što bi završilo kao akvizicija Microsofta. Tijekom sljedeće dvije godine, obje Nokijske in-house platforme za pametne telefone - MeeGo i Symbian - bile su odbačene.

Rujan 2013. - Microsoft i Nokia najavljuju planove Microsoftove akvizicije mobilne podružnice finske tvrtke.

Studeni 2013. - 19. studeni 2013. Dioničari Nokia odobrili su predloženu akviziciju sa 99, 7% glasova. Odobrenje je prošlo previše lako.

Ponovno pogledajte vremensku traku i lanac događaja. Nije me briga što netko drugi kaže. Nokia ide Windows Phone i naknadno stjecanje od strane Microsofta nije bila ideja Stephena Elopa. To je bilo nešto što je iza kulisa unutar Nokia (zajedno s Microsoftom u sjeni) izašlo još u lipnju 2010. prije nego što je Elop stigao. Stephen Elop je voljno odveden od strane Nokia odbora i dioničara da izvrše ovaj master plan. Kao takvi, svi koji mrze na Elopu mrze u pogrešnom smjeru. Zašto mrzim glasnika? Stručnjaci mu mogu nazvati najgore izvršni direktor ikad. U smislu da je postigao točno onu kraticu koju je dobio, možda je bio najbolji. Jeste li vidjeli koliko se plaća za ostvarivanje ove "poslove nemoguć"?

Također pročitajte: John Mikel Obi i Don Jazzy upravo su potvrdili na Instagramu

Nazovi me teoretičara zavjere. Svatko se naziva nešto. Stjecanje Nokia Mobile Division od Microsofta sada je odobren od strane Nokijinih dioničara. Možemo li svi samo krenuti dalje i prestati oplakivati? U životu, kad se stvari dogode, rješavamo se i krenemo dalje. To je ono što ljudi rade.

Preporučeno
Ostavite Komentar