Glavni » general » Nokia, Microsoft zaokružuje registraciju za Imagine Cup 2013 u Nigeriji

Nokia, Microsoft zaokružuje registraciju za Imagine Cup 2013 u Nigeriji

general : Nokia, Microsoft zaokružuje registraciju za Imagine Cup 2013 u Nigeriji

Nigerijski preddiplomci pozvali su se na natjecanje najkasnije do 15. ožujka 2013

13. ožujka 2013. - Lagos, Nigerija - Globalni proizvođač telefona, Nokia u partnerstvu s vodećim proizvođačem softvera, Microsoft je pozvao nigerijske studente da sudjeluju u svojoj godišnjoj konkurenciji za studentsku tehnologiju Imagine Cup s ciljem poticanja studenata na stvaranje maštovitih tehnoloških rješenja koja mogu riješiti neke od najtežih problema na svijetu.

Sada u svojoj jedanaestoj godini, natjecanje je naraslo da postane svjetska premier natjecanja za studentsku tehnologiju s 350 studenata iz 75 zemalja, uključujući i Nigeriju koja je sudjelovala u prošlom konačnom završetku.

Studenti su do 12.00 sati, 15. ožujka 2013. godine, da se prijavite za ovogodišnje natjecanje u jednoj od osam kategorija: Software Design; Dizajn igara (Xbox / telefon); Dizajn igara (telefon); IT izazov; Kinect Fun Labs Challenge; Windows Metro Style App Challenge; Windows Azure Challenge; i Windows Phone Challenge.

Pored golemih prilika koje se natječu na svjetskoj pozornici na tehnološkoj konkurenciji, sudionici Imagine Cup osvojiti novčane nagrade i potpore. Svaki svjetski finalist i jedan Mentor, po timu, bit će nagrađeni putovanjima u St. Petersburg, Rusija, kako bi se natjecali u Svjetskom finalu 8. i 11. srpnja 2013. godine. Putovanje uključuje avionski let iz zrakoplovne karte iz glavne zračne luke najbliže domaćem natjecatelju, standardni hotelski smještaj i odaberite jela tijekom Svjetskog finala.

Prošlogodišnja dobitna aplikacija, SwiftER je rješenje zdravstvene zaštite usmjereno na poboljšanje odgovora medicinskih, sigurnosnih i drugih usluga u hitnim situacijama. Aplikacija, koju je razvio Team Gravity Sveučilišta Obafemi Awolowo, Ile-Ife jasan je pokazatelj da je Nigerija blagoslovljena talentima i organizacijama poput Microsofta i Nokia, pružajući platformu za nigerijske učenike da se izraze.

Također pročitajte: Weather9ja.com Nigerija 1. vremenska prognoza

U priopćenju gospodina Shine Oyetosho, voditelja razvojnih i platformskih evangelista, Microsoft Anglophone, zapadne Afrike, "Team Gravity" učinio je zemlju i kontinent ponosni prošle godine, a mi se nadamo da ćemo vidjeti ove godine prijave slijede njihove korake. Postoji toliko mnogo izazova s ​​kojima se susreće naša zemlja, a vjerujemo da su rješenja za mnoge od tih problema ležala u moći tehnologije i potencijalne mašte naših mladih. Nadamo se da ćemo vidjeti rekordan broj ulaza za ovogodišnje natjecanje. "

Kako bi se prilagodio očekivanom broju prijava, nacionalni finali održat će se u Lagosu u travnju 2013., dok će Svjetska finala, koja je prethodno bila domaćin u Španjolskoj, Brazilu, Japanu, Indiji, Koreji, Francuskoj, Egiptu, Poljskoj, SAD-u i Australiji, , Rusija u srpnju 2013.

Zainteresirani kandidati trebaju se prijaviti za natjecanje na www.imaginecup.com i pratiti vijesti i ažuriranja o natjecanju na stranici Imagine Cup.

"Ponosni smo što smo povezani s Microsoftom na ovom natjecanju kao i druge inicijative za razvoj ekosustava. Konkurencija Imagine Cup pruža mogućnost mladim talentima da vode rješenja za mobilne uređaje koji imaju širu širinu i prodor. " izjavio je g. Olumide Balogun, voditelj partnera, iskustvo razvojnog programera, Nokia West Africa.

Preporučeno
Ostavite Komentar