Glavni » general » Nokia E5 - Smartphone koji ima smisla

Nokia E5 - Smartphone koji ima smisla

general : Nokia E5 - Smartphone koji ima smisla

Imao sam novu E-seriju smartphone Nokia, E5, sa mnom za neko vrijeme i koristi ga opsežno. Izašao sam s vrlo pozitivnim impresijama uređaja, a kad pomislim na sažetak E5, to je da je ovdje pametan smartphone.

To je razumno u smislu da ništa veliko nedostaje, a njegova upotrebljivost je jedna od najboljih u svojoj kategoriji. Evo nekoliko brzih točaka:

  1. E5 ima vrlo dobar vijek trajanja baterije. Dobivam preko 24 sata intenzivne uporabe - uvijek na 3G modu, e-mail klijent provjerava poštu svake 5 minute, aktivni Bluetooth slušalica veze, pregledavanje weba, pozivi, glazba, itd. Uz manje intenzivne uporabe, E5 chugs na oko 2 puna dana.
  2. QWERTY tipkovnica je najkompresivnija koju sam još vidio u svojoj klasi. Znakovi poput zarez, prekid, znak @ i upitnik zahtijevaju jedan pritisak na tipku, umjesto kombinacije dvaju ključeva na drugim uređajima QWERTY i BlackBerry uređaja bombona. Ključevi su također dobro zakrivljeni, što ih čini jednostavnim za upotrebu.
  3. Jednokomponentna upotreba uređaja vrh je. Gotovo je kao da upotrebljavate redoviti telefon - osim što je QWERTY dostupan kada trebate stvarno pokrenuti tekst
  4. dobra kvaliteta gradnje
  5. dobra glazba i video reprodukcija
  6. vrlo dobro pregledavanje weba
  7. dobra (ne super) fotoaparat od 5 megapiksela

Mogu ići dalje, ali sažetak je da E5 radi sve što želite. Neće dobiti nijednu nagradu za bilo kakvu novu značajku, ali to je zdrava odluka da napravite kada želite pametan uređaj za svakodnevnu upotrebu.

Također pročitajte: Idete li u 2018., je li iPhone 6s vrijedan razmatranja?

Iako su pravi problemi s sučeljem Symbian S60 5. izdanja, ne vidim kako se ljudi žale na ne-touch verziju (3. izdanje) kao što je to danas. Sve izgleda lijepo i dobro radi. Ja sam u mogućnosti prilagoditi izbornik na moj ukus i postoje suptilni učinci koje provodi Nokia.

Web preglednik podržava više kartica, javascript i Flash te obrađuje sve što mi treba, tako da nema nikakvih problema uopće. S 256MB RAM-om i 600 MHz procesorom (ista specifikacija kao i N900), nije čudo da teško mogu naići na bilo što usporavanje ili zamrzavanje na E5.

Web pregledavanje je također super prijateljski s tipkovničkim prečacima koji vam omogućuju zumiranje, povratak, prebacivanje između kartica, ponovno učitavanje stranice i još mnogo toga.

Pitanja e-pošte - opet.
Jedna stvar koju imam i dalje imam problema je implementacija e-pošte tvrtke Nokia na pametnim telefonima. Sučelje je lijepo, ali iz nekog razloga, postoje razdoblja u kojima je klijent e-pošte povezan s poslužiteljem, ali ne preuzima nikakve nove pošte. Postoje dani kada odem u krevet i za sedam sati dok spavam, E5 ne preuzima nikakvu e-poštu sve dok ga ne pokupim i odaberem mogućnost " Pošalji i primimo sada ".

Nije dobro. Što nije u redu s Nokia i e-poštom? Moja mobilna povijest provjerava se sukobima s Nokiaovim klijentima e-pošte na pametnim telefonima, bilo da govorimo o Symbianu ili Maemo.

Upravljanje e-poštom postalo je user-friendly iako s tipkovnim prečacima previše. Korisnici mogu izbrisati poštu, označavati poruke e-pošte čitati ili nepročitati i izvršiti niz različitih radnji putem tipkovničkih prečaca. Sada, ako samo Nokia može popraviti problem s automatskim preuzimanjem ...

Također pročitajte: Preuzmite besplatno 37 besplatnih aplikacija iz Amazon

Zaključak
Pored e-pošte s automatskim preuzimanjem, nemam drugih pritužbi na E5. To je uređaj koji će gotovo svatko voljeti i pronaći praktičan.

Moja presuda: Ja ocjenjujem E5 od 4, 75 od 5.

Preporučeno
Ostavite Komentar