Glavni » general » Nokia najavljuje Symbian Anna aka 'PR2'

Nokia najavljuje Symbian Anna aka 'PR2'

general : Nokia najavljuje Symbian Anna aka 'PR2'

GLOBAL - Danas je Nokia pokrenula Nokia X7 i Nokia E6, od kojih oba dolaze s obnovljenom verzijom operacijskog sustava Symbian. Ova verzija - koja je ranije spomenuta kao PR2 - sada je poznata kao Symbian Anna. Ona dolazi s bržim preglednikom, poboljšanim unosom teksta, svježim, novim ikonama i najnovijom verzijom Ovi karata. Symbian Anna također će biti dostupna vlasnicima Nokia N8, C7, C6-01 i E7 u narednim mjesecima.

Najočitiji i vidljivija značajka Symbian Anna su nove ikone .

Unos teksta također je poboljšan: postoji dugo očekivani portretni QWERTY ulaz, plus podijeljeni zaslon prilikom unosa teksta u web stranice i aplikacije, tako da ne izgubite iz vida ono što ispunjavate.

Također je poboljšana upotrebljivost foto galerije .

Ažuriranje za poslovne korisnike uključuje i razmjenu trenutnih poruka s programom Microsoft Communicator Mobile, poboljšanja e-pošte koja uključuju potpuni zahtjev za zahtjev za sastanak i šifriranje uređaja ubrzanim hardverom.

Za nadglednike verzije verzije programa dostupne u programu Symbian Anna su:

Poboljšani preglednik (v7.3): poboljšanja korisničkog sučelja osjetljivih na dodir visoke vrijednosti, uključujući traku za unos URL-a, uvijek vidljiva "Natrag" i prošireni gumbi na alatnoj traci i pretraživanje integriranog adresnog polja; bolju korisničku reakciju, bržu navigaciju povijesti i učitavanje stranice, virtualnu Qwerty tipkovnicu podijeljene na zaslonu.

Poboljšane Ovi karte (v3.06): pametnije pretraživanje; Prijava na Facebook, Twitter, Foursquareor lokalne društvene mreže; mogućnost dijeljenja mjesta putem e-pošte i SMS-a, kao i kod prijatelja koji koriste telefone koji nisu Nokia; pogled na mrežu javnog prijevoza; ažurirajte i preuzmite cijele zemljovide putem WLAN-a

Također pročitajte: Nokia D1C s 3 GB RAM memorije je na putu [Ažurirano]

Poboljšana Ovi Store (v2.06.xx): poboljšano pretraživanje, uključujući automatsko dovršavanje, provjeru pravopisa i optimizaciju internetskih tražilica i ispravke pogrešaka; povećana ograničenja veličine datoteke za preuzimanje preko WLAN-a

Enhanced Social (v1.3): ažuriranja statusa na kartici kontakata, mogućnost revizije i pregled popisa sljedbenika na Twitteru, prijenosa slika u više razlučivosti, mogućnost dodavanja opisa za slike

Poboljšani Ovi Suite (v3.x): neprimjetno funkcionira s najnovijom verzijom programa Ovi Suite za ažuriranje softvera uređaja, preuzimanje besplatnih karta ulica, preuzimanje nove glazbe i otkrivanje najnovijih mobilnih aplikacija, sigurnosno kopiranje uređaja radi održavanja sadržaja i sinkronizacije sadržaja s Oviom.

Za razvojne programere:

  • Flashlite 4
  • Java Runtime 2.2
  • Qt Mobility 1.1
  • Qt4.7

Točni datumi na kojima će Symbian Anna biti dostupni za preuzimanje na postojeće uređaje još nisu dostupni, osim "u nadolazećim mjesecima". Nokia kaže kako će javnost objaviti čim budu dostupne više informacija.

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar