Glavni » general » Nokia 5800 i problemi s kompatibilnošću

Nokia 5800 i problemi s kompatibilnošću

general : Nokia 5800 i problemi s kompatibilnošću

Jedna od najljepših stvari o Symbian S60 OS (operativnom sustavu) jest da je to otvorena OS platforma za mobilne telefone. Otvorenom OS platformom mislim da OS dopušta pokretanje aplikacija koje je razvila treća strana na platformi. Ove (treće strane) aplikacije sada se mogu instalirati na telefon s operativnim sustavom kako bi poboljšali funkcionalnost ili potpuno dodali novu funkciju telefonu koji se izvodi na operacijskom sustavu.

Nokia 5800 u stanju pripravnosti koji koristi HandyShell i HandyWeather, dvije aplikacije trećih strana
Ovdje moram reći da Symbian S60 OS nije jedina otvorena platforma dostupna. Očito postoje i drugi, kao što su Windows Mobile, Android itd. Da biste instalirali aplikacije za bilo koji od tih OS, morate dobiti aplikacije koje su kompatibilne s njima. Čak i unutar određene zajednice OS-a mogu postojati različite verzije i mora se voditi računa da aplikacija koja je instalirana kompatibilna s određenom verzijom OS-a.

Kao što sam spomenuo u drugom dijelu moje recenzije, Nokia 5800 pokreće Symbian s60 5. izdanje OS. Nokia kaže da 5. izdanje ima kompatibilnost s trećim izdanjem. Drugim riječima, aplikacije koje rade na s60 3. izdanju također trebaju raditi na 5. izdanju.

PhotoFlow, aplikacija treće strane koja se izvodi na 5800
Kao takav, nakon što sam dobio moj 5800, krenuo sam za instalaciju svojih omiljenih aplikacija s trećeg izdanja. Nedugo zatim otkrio sam da samo nekoliko aplikacija razvijenih za 3. izdanje zapravo radi na 5. izdanju. Zapravo, većina aplikacija koje su mi bile stvarno korisne ne rade. Pri pokretanju takvih aplikacija, telefon se jednostavno smrzava i mora se ponovno pokrenuti kako bi je ponovno pokrenuo. Nadam se da ovo nije ono što je Nokia značila kompatibilnost unatrag.

Također pročitajte: Asus Zenfone 5 je iPhone X klon s stereo zvučnicima

Još nije uhuru za uređaje Symbian s60 5. izdanja, pa nemojte očekivati ​​sve svoje stare aplikacije koje ste koristili na E71, E90 ili N96 da biste radili na svojem 5800.

Srećom, nekoliko programerica počinje razvijati aplikacije posebno za 5800 i nadam se da će u bliskoj budućnosti biti više nego dovoljno aplikacija za S60 5. izdanje.

Preporučeno
Ostavite Komentar