Glavni » general » Nigerijski Smartphone tržišni podaci za 2012. godinu

Nigerijski Smartphone tržišni podaci za 2012. godinu

general : Nigerijski Smartphone tržišni podaci za 2012. godinu

Ako ste zainteresirani za tržište nigerijskog smartphonea i zaista biste voljeli neke informacije koje možete koristiti, evo nekih brzih činjenica koje su izdane zahvaljujući pokretnom razvojnom programeru, Emeka Okoye:

- Među 125 milijuna aktivnih pretplatnika u Nigeriji, u uporabi su samo 4m pametni telefoni. To je manje od 3, 2% mobilnih pretplatnika u zemlji.

- Nigerija 4m smartphone je treće mjesto iza Južne Afrike (11m) i Egipta (7m).

- U zemlji ima oko 1, 8 milijuna BBM korisnika.

Što ćemo iz gore navedenih figura? Za jednu, jasno je da je Nigerija još uvijek vrlo značajna telefonska tržišta. Ako pametni telefoni čine samo 3, 2% mobilnih pretplatnika u zemlji, možete vidjeti zašto je taj popis najprodavanijih telefona apsolutno smiješan. Razvijatelji uzimaju u obzir. Ako želite brojeve, učinite SMS, Java ili mobilni web. Naravno, i dalje možete uspjeti u potrazi za 4m pametnim telefonima, ovisno o demografiji koju tražite.

Ove statistike pružaju podršku mojem stavu da je BlackBerry koji je uživao značajan rast na nigerijskom tržištu prije godinu dana pogodio plato. Mnoge BlackBerry kupnje danas čini se da su ponavljaju kupci koji nadograđuju svoje telefone. Stvari će se pogoršati i ako proizvođač ostane pri prodaji novih pametnih telefona BB10 po rastućim cijenama. Vrlo malo starih BB korisnika u zemlji trenutno može priuštiti nadogradnju na BB10. To znači da im je potreban najnoviji mobilni uređaj, vjerojatno će ići putem Android ili Windows telefona.

Također pročitajte: ZTE logo dobiva makeover

U međuvremenu, ono što bi moglo biti odgovorno za najživopisniju mobilnu tržišta u Africi i najbrojnijoj zemlji koja se nalazi na 3. mjestu iza Južne Afrike i Egipta u pametnim telefonima? Egipat ima 3m više pametnih telefona od Nigerije. Južna Afrika ima 7m više! Kupovna moć ogromnog dijela stanovništva jedan je čist faktor. Što drugo? Razine prosvjetljenja?

Konačno, ljubaznošću Tomi Ahonen, znamo da tržište afričkih pametnih telefona ne raste velikom brzinom. S samo 2% globalnog tržišta smartphonea u travnju 2013., Afrika je daleko od toga da postane živopisno mjesto prodaje smartfona. Potencijal je tamo - jeftini Android smartfoni poplave tržište, ali one još nisu donijele veliku razliku. Možda kad dobijemo platformu za pametne telefone koja zadovoljava potrebe afričkih korisnika?

Preporučeno
Ostavite Komentar