Glavni » general » Nigerija: prateći pokretni mobitel - prvi i mobilni

Nigerija: prateći pokretni mobitel - prvi i mobilni

general : Nigerija: prateći pokretni mobitel - prvi i mobilni

Na uređaju Research ima neke zanimljive informacije o mobilnom webu u Nigeriji. Dobro je vidjeti izvana koji potvrđuju ono što sam dosljedno gurnula ovdje već nekoliko godina - da je Nigerija pravi vođa koncepata mobilnog uređaja - prve i mobilne.

Prema Statcounteru, 88% web prometa u Nigeriji potječe s mobilnih uređaja. Ne čudi. Na Mobility.ng na primjer, naš je najmanji udio mobilnog prometa u godinama iznosio 67%. Velika većina našeg prometa je mobilna. Grafikon Statcounter također pokazuje oštar prijelaz Nigerije s pretežno računala na pretežno mobilni između 2008 i 2013, što opet odgovara vremenskim rokovima koje sam dao. Budući da su GSM mobilni operateri ozbiljno shvatili mobilni internet, internetska povezanost u Nigeriji skočila je i postala pretežno mobilna. Na donjem grafikonu možete vidjeti kako stolna računala i mobilni uređaji prodaju tijekom tih godina.

Prema izvješću tvrtke On Device, trenutačno je oko 43% pregledavanja weba u Africi dogodilo putem mobilnih uređaja. Evo kako se druge regije uspoređuju u smislu mobilnog web prometa:

    Afrika - 43%

  • Južna Amerika - 9%
  • Europa - 10%
  • Sjeverna Amerika - 14%
  • Azija na 30%

Na 88%, Nigerija je skokovi i granice ispred prosjeka bilo gdje drugdje.

Zaključavanje tvrtke Nokia na pretraživanju weba?


OnDevice također kaže da je Nigerija prava zemlja Nokia - navodeći da je nevjerojatnih 70% internetskih telefona povezano s finskim proizvođačem. Šok! Užas! Znam koliko sam puta morala humoriti one koji su slični: "Tko pretražuje Nokia s 2013.?" Sada imam odgovor: Nigerijci. Očigledno, puno Asha telefona aktivno je online.

Također pročitajte: Neki postavke zaslona za Windows 10 koje biste trebali znati

Zanimljive statistike o mobilnom webu u Nigeriji. Opet, sve brojke možda neće biti točne i trebaju se uzimati s prstohvatom soli, kao što su na uređaju sami naznačili. Ipak, oni ovdje daju prilično dobru sliku situacije na terenu. Da; bez sumnje, Nigerija vodi u pokretnim i mobilnim uređajima. Pitaj Eskimija. Pitajte Mobofreea. Pitaj 2Go. Pitajte nas ovdje na Mobility.ng.

Cijelo izvješće možete pročitati na OnDevice Researchu.

Preporučeno
Ostavite Komentar