Glavni » general » Nigerija na 10 najboljih korisnika interneta, zahvaljujući mobilnom telefonu

Nigerija na 10 najboljih korisnika interneta, zahvaljujući mobilnom telefonu

general : Nigerija na 10 najboljih korisnika interneta, zahvaljujući mobilnom telefonu

Još 2005. godine kada je Yomi Adegboye objavio svoj glasovni članak, mobilni podaci: premošćivanje interneta podijelili su se u Africi, koji je kasnije ponovo objavljen na Mobilityu. U tom članku, on je tvrdio da je mobilni internet bio utjecaj da Nigerija i doista druge afričke zemlje trebaju premostiti digitalni jaz.

Danas, godinama nakon što je mobilni internet počeo biti jako gurnut, Nigerija je u prvih deset grupa internetskih korisnika na globalnoj razini. Nigerija trenutačno ima više od 60 milijuna korisnika mobilnih interneta, što čini oko 95% korisnika interneta u zemlji. S tim brojevima, Nigerija ima više korisnika interneta od zemalja poput Velike Britanije i Francuske.

Prema Međunarodnoj telekomunikacijskoj uniji (ITU), Kina trenutno ima najveći broj korisnika interneta, a slijedi ga Indija. Na trećem mjestu su Sjedinjene Države.

Oni koji se sjećaju situacije u 2000. godini mogu shvatiti da ovo nije srednje postignuće. Nigerija je tada bila vrlo blizu dnu korisnika interneta. Budući da nigerijska vlada i dalje nastavlja svoju pristupačnu širokopojasnu politiku, nadamo se da će doći do daljnjeg povećanja korisnika interneta, kao i penetracije internetom.

Preporučeno
Ostavite Komentar