Glavni » general » Novi poduzetnici u Nigeriji: oblikovanje bolje budućnosti

Novi poduzetnici u Nigeriji: oblikovanje bolje budućnosti

general : Novi poduzetnici u Nigeriji: oblikovanje bolje budućnosti

Biti poduzetnik bilo gdje je tvrd. Richard Branson kaže da bez obzira na to koliko su dobro ideje ili ideje, većina poduzetnika neće uspjeti. Trebao bi znati. Bio je tamo. Razmislite o tome da govori u okruženju u kojem stvari rade. Dođite zajedno sa mnom na trenutak u obilasku onoga što poduzetništvo u Nigeriji ima.

Ako odlučite imati ured od prvog dana, polovica vašeg kapitala ide u najam. Druga polovica odlazi na kupnju namještaja i proizvodni set. To znači da počinjete razbijati. Više ili manje, ako nemate novčiće za potrošnju, najbolje je upotrijebiti svoje male smještajne jedinice kao operativnu bazu. Čak i na taj način, započeti ćete pola pucati svejedno. Ako vaše poduzeće zahtijeva pristup internetu, uskoro ćete saznati da je samo jedna veza sigurna strategija frustracije i konačno neuspjeh. Trebate sigurnosnu kopiju internetske veze, na isti način ćete trebati generator rezervnog generatora. Ili možda pretvarač.

U tim dijelovima zaboravite prikupiti sredstva od investitora. Nitko ne brine o tvojim glupim idejama o promjeni svijeta, Einsteinu. Trebaju se vraćati u nekoliko tjedana, a vaša vizija raširenja u milijunima (ili milijardama) nakon deset godina je previše rastegnuta da bi vas smatrali ozbiljnim. Ne daj da vam približite bankama za zajmove. Oni žele i bubrege, a možda i vaše srce prije nego što možete dobiti nešto od njih. Znam. Dobivate sliku vampira kada ih promislite; zar ne? To nije sve njihova krivica, ali ovaj članak ne govori o tome. Pokretanje poslova s ​​visokim ciljevima u Nigeriji - osobito počevši od svega ničega - je paklen. Nema infrastrukture za podupiranje tih snova. Nema novca. Nema kreditnih sredstava. Mala ili bez podrške. Napravite malu promjenu i spali ga unaprijed. Ponovno i opet ponavljate ciklus.

Također pročitajte: Boriti se "Manterrupting" sa ženama Prekinuta aplikacija

Obučili ste se (da, morate jer naše institucije ne poučavaju ništa što bi netko mogao koristiti u današnjem svijetu), a sada počnete ponuditi svoju infrastrukturu ponekad i krenuti. Vi ste dobri u onome što radite i spremni ste preuzeti svijet. Ali uskoro ste se brbljivo probudili u stvarnost da se u Nigeriji vrlo malo brine koliko ste dobri. Bolno, na njemu se javlja da su mnogi zainteresirani više od toga gdje ste ili s kime ste povezani. Ponekad se pitate zašto ste se potrudili uložiti i uštedjeti na znanju i vještinama kada bi osrednjačnost puno brže stavila u džepove - i to u većim količinama.

Ako i kada trebate ruke kako biste proširili svoju obalu, vratite se na trg. Pisci koji ne mogu napisati uvod koji ima smisla. Stručnjaci za društvene medije čiji je jedini zahtjev za slavom tražeći potporu. Webmasteri koji su još uvijek zaglavljeni u HTML 3 i računovođe koji više ne mogu balansirati olovku s bilo kojom knjigom. Da; zapošljavate i trenirate, a zatim ih izgubite do više uspostavljenih blokova niz cestu koji imaju dublje džepove. Onda opet lovite. To je teško kucati život.

Poduzetništvo nije grah. Poduzetništvo u Nigeriji je mnogo gori čajnik ribe nego bilo gdje drugdje. Još; odvažni se sastav mladih ljudi svakodnevno probuditi kako bi nastavili svoje snove. Dan za danom, oni udaraju na one snove. Mnogo puta, izgledaju kao budale i otvoreno se rugaju. Ipak, to su nada zemlje. Zašto to kažem? Iz godine u godinu milijuni mladih diplomiraju na našim sveučilištima kako ne bi imali posao koji ih čeka. Milijuni će se ove godine pridružiti svojim redovima. I sljedećeg. Netko mora graditi velike tvrtke koje će zaposliti ove horde. Netko se mora usuditi sanjati i slijediti taj san kako bi stavio hranu na stolove drugih.

Također pročitajte: Trojan alert! Faketoken Trojan može oponašati aplikacije koje pridonose smrti

Kao poduzetnik, izgubio sam broj u broju puta koliko sam želio prestati. Znaš, samo je sve pokupi i dobije posao. Ponekad sam udaljena od ukupnog sloma. Ako bi bilo samo o meni, odustao bih. Ponekad je moj tim koji me podsjeća na vjeru koju imaju u meni da nastavim i da radim stvari protiv svih mogućih problema. Ponekad samo gleda uokolo. Danas vidim djecu u školi. Što će oni diplomirati da se sastanu za deset do dvadeset godina? Ne krivim one koji ga odreknu i nešto drugo. Vjeruj mi, ako nikad nisi bila u pećnici, nemate pojma koliko loše toplina dobiva s vremena na vrijeme. Ipak, moramo pljeskati one koji se trude, noseći baklju nade.

Na kraju dana poduzetništvo je daleko veći od poduzetnika. San je više nego sanjar. Poduzetništvo jamči našu zemlju živopisnu budućnost. Zbog toga mnogi pritišću bez obzira na bol i frustracije. Ovo je moj pozdrav i moj priznanje nigerijskom poduzetniku ili osnivaču pokretanja. Bez obzira na to koliko je vaš cest na putu, uspjeh bi mogao biti vaš.

Preporučeno
Ostavite Komentar