Glavni » general » Nigerija je najbrže rastući u mobilnom oglašavanju u Africi

Nigerija je najbrže rastući u mobilnom oglašavanju u Africi

general : Nigerija je najbrže rastući u mobilnom oglašavanju u Africi

Lagos, 1. rujna 2011. - InMobi, najveća nezavisna mobilna oglasna mreža na svijetu, danas je izdala izvješće Q2 Mobile Insights za Afriku koja pruža uvid u trendove mobilnog oglašavanja na kontinentu.

Podaci iz izvješća pokazuju da je InMobi u Q2 imao nevjerojatnih 2, 4 milijardi pojavljivanja u Nigeriji u usporedbi s 1, 5 milijardi pojavljivanja u Q1.

Ključni podaci Nigerije uključuju:
• Snažan rast u Nigeriji nastavlja se s gotovo 1 milijardom pojavljivanja mobilnih oglasa dodanih od Q1
• Nokia i dalje drži 78% udjela
• Symbian OS pokazuje najbrži rast s +0, 4 bodova
• 58% rasta pametnih dojmova u Nigeriji u drugom tromjesečju

Dok podaci ukazuju da napredak telefoni i dalje dominiraju afričkim tržištima mobilnih oglasa s 84% ​​udjela, pametni telefoni bilježe brži rast od naprednih telefonskih dojmova. Ovo prati globalne trendove povećanja upotrebe i penetracije smartphonea.

Isis Nyong'o, potpredsjednik i direktor InMobi Africa potvrđuje da "pojavljivanja mobilnih oglasa i dalje rastu bržim tempom diljem kontinenta. U Nigeriji vidimo da usvajanje pametnih telefona počinje značajno preuzimati. Mobilni pristup korisnicima je omogućio prikladan i pristupačan način pristupa digitalnom sadržaju gdje god bili, što je dovelo do ove ogromne prilike za oglašavače. "

Izvješće otkriva da Nigerija i Etiopija pokazuju najbrži rast mobilnih oglasa među mobilnim tržištima u Africi tijekom drugog tromjesečja. Južnoafrička Republika zadržava najvišu poziciju kao najveće afričko mobilno tržište i predstavlja 1 od svakog 4 mobilnog oglasa diljem kontinenta.

Cijelo izvješće dostupno je za preuzimanje na adresi www.inmobi.com/research.

Preporučeno
Ostavite Komentar