Glavni » general » Nigerija: prilično korištena tržišta smartphonea

Nigerija: prilično korištena tržišta smartphonea

general : Nigerija: prilično korištena tržišta smartphonea

Trčanje u nekoga tko traži trošak prilično korištene Nokia Lumia 620 zaustavio me mrtav u mojim stazama. Mislim, tvrdo vrištanje! Vidiš, Lumia 620 je pušten samo u siječnju, a mjesec dana nije bio u zemlji, a netko već traži da kupi prilično rabljenu jedinicu!

Da bi se jasnije slikala slika, poznato je, na primjer, da tržišni udio pametnih telefona BlackBerry u Nigeriji uvelike ovisi o kupnjama rabljenih. Uobičajeno, trgovci uvoze ili prodaju Sjedinjene Države, Ujedinjeni Arapski Emirati ili Ujedinjeno Kraljevstvo za prodaju ovdje korištene ili obnovljene jedinice. Pokretačka snaga ovog scenarija je znatno niži trošak ovih korištenih uređaja. Cijena je jednostavno faktor koji se ne može zanemariti na tržištu nigerijskih smartphone uređaja.

U većini slučajeva, samo potrošači i mreže koriste u opipljivim terminima na tržištu pametnih telefona. Potrošači dobiju svoje telefone iz snova po povoljnim cijenama. Mreže korisnicima koji troše nešto, bez obzira na to koliko malo, koriste te uređaje. Bez obzira na to radi li se o glasovnim pozivima, SMS-ovima ili internetskim uslugama, mreže imaju nešto. Isto se ne može reći za proizvođače. Na tržištu korištenih uređaja ništa ne stavlja u džepove. Ništa. Pa ... da budete sigurni, proizvođači dobivaju nešto. To nije samo nešto stvarno opipljivo. Dobivaju svoj udio na tržištu.

BlackBerry, na primjer, bio je broj jedan pametnih telefona u zemlji po tržišnom udjelu prije godinu dana. Trenutna situacija još nije poznata. Ali ta je tržišna prevlast bila ovisna o golemom i živopisnom tržištu pametnih telefona, što znači da iako su "posjedovali" nigerijsko tržište smartphonea, to nije bilo izravnom prodajom i stoga nije imalo nikakvih prihoda. Tvrd. Nokia je potiskivao niže cijene Lumia uređaja kako bi poboljšao prodaju. Ali ako Nigeriji već lete za korištenim jedinicama manje od tri mjeseca izdane Lumia, teška sreća s tim prodajnim brojkama.

Također pročitajte: Nokia 5 - puni telefon specifikacije

Ovo je teško mjesto za bilo koju robnu marku za poslovanje. Sivo tržište je previše snažan faktor u tome kako se stvari igraju ovdje. Pretpostavljam da se slika ne može značajno razlikovati u velikom dijelu svijeta. Dobro došli u svijet korištenih mobilnih uređaja.

Preporučeno
Ostavite Komentar