Glavni » auto općenito » Novi zakon o zabrani pušenja u Nigeriji: Pros i Cons

Novi zakon o zabrani pušenja u Nigeriji: Pros i Cons

auto općenito : Novi zakon o zabrani pušenja u Nigeriji: Pros i Cons

Vučica je bespilotna letjelica (UAV). Upotreba dronova postaje prilično česta pojava u Nigeriji. Mladi inovatori i poduzetnici, posebno u području medija / video produkcije, stavljaju ove gadgete na kreativnu upotrebu. Međutim, po zakonu, svatko tko želi letjeti u Nigeriji od sada je dužan dobiti dozvolu od ureda nacionalnog savjetnika za sigurnost (ONSA) i Nigerijskog civilnog zrakoplovnog tijela (NCAA).

Uredba o bubnju u sažetku

Službena izjava propisuje da:

"Dakle, niti jedna vladina agencija, organizacija ili pojedinac neće pokrenuti RPA / UAV u nigerijskom zračnom prostoru za bilo koju svrhu bez dobivanja potrebne dozvole od NCAA i ONSA.

"Osim toga, operatori moraju osigurati strogo pridržavanje uvjeta propisanih njihovim dozvolama i zahtjevima tvrtke Nig.CARs *".

* Nig.CARs = Nigerijski propisi o civilnom zrakoplovstvu.

Ovaj razvoj dužan je uvesti neugodne uske grla u procesu implementacije trutova putem medija, multimedijskih proizvodnih tvrtki i slično. Međutim, u zemlji u kojoj je sigurnost veliki problem, možda je zabrinutost vlade u potpunosti izvan mjesta. Jedno je ključno pitanje: jesu li agencije za sigurnost u Nigeriji sposobne za policiju zračnog prostora zemlje i zaista pratiti letove u zrakoplovima?

Ako zemlja ne posjeduje takve sposobnosti praćenja, ova nova uredba samo će ugušiti inovaciju od legitimne uporabe pojedinaca i organizacija, dok kriminalci imaju terenski dan koji ionako prekrši propis.

Jeste li zainteresirani za trke? Čitajte članke o dronima iz arhive Mobility Arena.

Preporučeno
Ostavite Komentar