Glavni » general » NCC želi da telcos pomiču preko neiskorištenih podataka za pretplatnike

NCC želi da telcos pomiču preko neiskorištenih podataka za pretplatnike

general : NCC želi da telcos pomiču preko neiskorištenih podataka za pretplatnike

Kada kupite paket podataka i ne iscrpite svoje dodijeljene podatke u zadanom roku valjanosti, izgubit ćete sve podatke koje ste ostavili ako ih ne obnovite prije isteka plana podataka. Vanguardov dnevnik izvještava da je Nigerijska komunikacijska komisija (NCC) zatražila od operatora telekomunikacijskih tvrtki da prebaci neiskorištene podatke za svoje pretplatnike.

Prema izvješću o vijestima, izvršni potpredsjednik NCC-a, prof. Umar Danbatta je rekao:

"O ovom broju podataka preokrenuti, Komisija će uskoro izdati direktivu davateljima usluga kako bi omogućio pretplatnicima 14-dnevni prozor kako bi im omogućili prebacivanje svojih neiskorištenih podataka, čak i ako se ne obnavlja po isteku podataka.

"Drugim riječima, to će zaustaviti trenutačnu praksu u kojoj pretplatnici gube cijele neiskorištene podatke ako ne obnavljaju podatke o isteku trenutne pretplate."

To će biti dobra vijest pretplatnicima podataka diljem zemlje, posebno onih koji su se pretplatili na plan, ali ne mogu koristiti što više podataka koliko bi željeli zbog slabe kvalitete usluge. Ova kategorija pretplatnika neprestano osjeća prijevaru plaćanja pretplata.

Kada će NCC implementirati ovo?

Regulatorno tijelo još nije dala određeni vremenski okvir za to, ali ne bi trebalo biti predugo.

Izvanredni zamjenik predsjedatelja NCC-a je rekao da je o tome govorio na Međunarodnom sajmu za luka Harbourour 2017. godine.

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar