Glavni » general » NCC suspendira direktivu o podu cijena segmenta podataka

NCC suspendira direktivu o podu cijena segmenta podataka

general : NCC suspendira direktivu o podu cijena segmenta podataka

U službenoj izjavi koju je potpisao Tony Ojobo, direktor Public Affairs NCC, agencija je najavila suspenziju svoje nedavne direktive o podu cijena segmenta podataka. Puna izjava u nastavku.

Slijedom zabrinutosti koja je posjetila direktivu za uvođenje donje razine cijena za podatkovni segment telekomunikacijskog sektora počevši od 1. prosinca 2016., Nigerijska komunikacijska komisija (NCC) suspendirala je daljnje radnje u tom smjeru.

Odluka o suspenziji ove smjernice donesena je nakon konzultacija s dionicima industrije i općim žalbama potrošača diljem zemlje.

Komisija je izmjerila sve ovo i stoga je zatražila od operatora da zadrže status quo do zaključka studije kako bi odredili maloprodajne cijene za širokopojasne i podatkovne usluge u Nigeriji.

Podsjetimo da je Komisija 1. studenog 2016. pisao Operaterima mobilne mreže (MNO) o određivanju privremenog kata za podatkovne usluge nakon konzultativnog sastanka dionika 19. listopada 2016. godine.

Odluka o cijenama cijena bila je prije svega promicanje jednakih uvjeta za sve operatore u industriji, poticanje malih operatora i novih sudionika.

Cijena poda u 2014. godini iznosila je N3.11k / MB, ali je uklonjena 2015. godine. Cijena dna koja je trebala zastavu 1. prosinca 2016. bila je N0.90k / MB.

Pri donošenju te odluke, manji su operatori bili oslobođeni novog režima cijena, zahvaljujući malom udjelu na tržištu. Odluka o podu cijene poduzeta je kako bi se zaštitili potrošači koji su na prijamnom kraju i spasili manje operatore od grabežljivih usluga koje bi ih vjerojatno ugušile i gurnule u izumiranje.

Također pročitajte: Angry pretplatnik peticija NCC preko Smile 4G je Neograničeno promo

Cijena cijena nije povećanje cijene već regulatorna zaštitna mjera koju regulator telekomunikacija postavlja kako bi provjerili konkurentsku praksu dominantnih operatora.

Ova izjava pojašnjava insinuciju u nekim područjima da regulator ima fiksne cijene za podatkovne usluge. To nije točno jer NCC ne određuje cijene, ali pruža regulatorne smjernice kako bi zaštitio potrošače, produbio investicije i zaštitio industriju od neposrednog kolapsa.

Prije pada novog suspendiranog stola od N0.90k / MB, prosjek industrije za dominantne operatore, uključujući MTN Nigeria Communications Limited, EMTS Limited (Etisalat) i Airtel Nigerija Limited bio je N0.53k / MB.

Etisalat je ponudio (N0.94k / MB), Airtel (N0.52k / MB), MTN (N0.45k / MB) i Globacom (N0.21k / MB).

Manji operatori / novi sudionici naplaćuju sljedeće:

  • Smile Communications N0.84k / MB,
  • Spectranet N0.58k / MB i
  • NATCOMS (NTEL) N0.72k / MB.

NCC kao odgovorna agencija vlade uzima u obzir osjećaje potrošača pa je tako odlučila obustaviti novi kat cijena.

Preporučeno
Ostavite Komentar