Glavni » general » NCC treba ukinuti 2G komunikaciju u Nigeriji

NCC treba ukinuti 2G komunikaciju u Nigeriji

general : NCC treba ukinuti 2G komunikaciju u Nigeriji

Imam tri aktivne pretplate na mobilni internet: jedan iz Airtela (za koje sam, zahvalno, nisam platio), jedan iz Glo (koji je moja primarna veza), a treći iz Etisalata (koji je moj zadani zamjena za kada Glo ne uspije). Mislili biste da će između te tri osobe biti prikladno pokrivena. Jao, ako misliš tako, ti si u krivu. Sva ta tri mobilna internetska pružatelja usluga bune su zbog najbržih i najpouzdanijih 3G širokopojasnih usluga. Tijekom posljednjih nekoliko dana nisam bio u mogućnosti koristiti 3G na bilo kojem od njih. Jedina stvar koja djeluje na tri mreže je kameni dob 2G mobilni internet. I čak je to jedva korisno.

Ovdje je: 3G usluge nisu tamo gdje bi trebale biti u Nigeriji u ovom trenutku. Pokrivenost je skromna i siromašna. Ovo je godina nakon što je prva 3G mobilna internetska usluga pokrenuta komercijalno, a gotovo niti jedan pretplatnik ne može se pohvaliti dosljednim, pouzdanim 3G internetskim iskustvom iz bilo koje mreže. Koliko ja mogu reći, primarni razlog zašto 3G usluge nisu dobili pažnju koja im je potrebna je zato što mreže imaju klauzule koje ih opravdavaju: "Gdje 3G usluga nije dostupna, moći ćete pregledavati na 2G". To je u osnovi ono što kaže klauzula, bez obzira na to kako je riječ. To jednostavno znači: "Hej, prodajemo vam 3G, ali ne preuzimamo odgovornost ako ne dobijete 3G".

Tamo gdje postoje 3G usluge, oni su barem bolji od 2G veza. Pravi problem ovdje jest da se naše mreže ne čine predanima brigu o tome. Tamo gdje postoje 3G mreže, oni su neprekidno povezani s mrežom, ostavljajući pretplatnicima lokomotivne motore koje poznajemo kao 2G usluge.

Također pročitajte: Je li to pametni telefon koji Nokia želi napraviti?

Pogledajte ovaj scenarij:

Način na koji je glo raspršena mreža unutar ove kuće je nevjerojatna, dobit ćete dobru 3G mrežu samo ako znate pravo mjesto da stojite.

- S. (@Sholadoyye) 13. lipnja 2013


Lud!

Rješenje: Otpad 2G

Nigerijsko komunikacijsko povjerenstvo treba dati datum za fazi od 2G mreža. Prokleto! 2G je toliko stara da ne mogu ni zamisliti zašto netko još uvijek vodi mrežu 2G danas. Kada je posljednji put netko koristio dial-up na mobitelu? Da; na isti način na koji je dial-up uklonjen je na isti način na koji 2G treba ići. Ovaj put, preporučujem da to bude učinjeno zakonom. Vlada ga mora prisiliti.

Dajte mrežama 6 mjeseci da nadogradite cijelu pokrivenost 3G, a zatim ugasi svoje 2G sustave. Jednostavan. Sve dok se to ne učini, naše mobilne mreže nastavit će tretirati 3G poput pržionica na sladoled, umjesto da to bude sladoled. Koristit æu svaki kontakt koji imam u vladinim krugovima da gurnem tu ideju. Faza 2G mreža. Ovo je 2013.

Netko će reći da ni u Americi i Europi nije takva stvar. Pa, te zemlje također nemaju pružatelje usluga koji općenito plaćaju uslugu 3G širokopojasnog pristupa. Nismo ih, a nismo mi. Očaravajuće situacije zahtijevaju očajne mjere. Zašto ne može početi iz Nigerije? Zašto ne možemo biti trendseteri? Netko će reći da će to utjecati na milijune pretplatnika koji imaju samo 2G-omogućene telefone. Možda na kraju postupno ukidanje: zatvorite 2G usluge u 6 mjeseci u velikim gradovima najprije, a zatim ponovite isti u drugim regijama tijekom dužeg vremenskog razdoblja. Trošak 3G telefona pada tako brzo da do kraja faznog razdoblja, svatko tko treba telefon povezan s internetom može priuštiti 3G uređaj.

Također pročitajte: BLUBOO Dual: Jedan plus jedan je više od dva

Nije kao da korisnici s 2G telefonima ne trpe. Kao što je ranije rečeno, 2G je jedva upotrebljiv. Jeste li pokušali razgovarati na Facebooku putem 2G veze? Znaš koliko često moraš nastaviti slati razgovor samo da bi ga dobio; zar ne? To nije život. To nije internet. Dajmo samo da ovaj stari svitak nazvan 2G zatvori i krene dalje. Šanse su da će 3G usluge dobiti malo - ako ne i značajno - bolje od onoga što imamo danas. Pokrivenost će se također poboljšati. Barem ćemo imati izglede za on-line život, a ne ovaj trenutačni opaki izgovor. Pokušavam razgovarati s nekim jutros preko ove gadne 2G veze i proveo više od deset minuta ponovno slanje samo jedne poruke za chat. Kao nesavršen kao 3G usluge naših mreža, ako se sada nalazim na 3G vezi, to se ne bi dogodilo.

Evo primjera o čemu govorim:

Njezino iznenađujuće kako možete dobiti mrežu na tweet nakon što se prebacite na 3G i EDGE je samo dobar za izradu poziva.

- S. (@Sholadoyye) 13. lipnja 2013


2G je samo sranje. 3G radi bolje. Obavezite operatore mrežnih i zabavnih mreža da nadogradite na punu 3G tehnologiju i isključite 2G jednom i zauvijek. Učinimo to s tim i krenimo naprijed za bolje stvari molimo.

Umoran sam od pokušaja da dobijem posao, ali nisam mogao to učiniti jer mi se davatelji mobilnih internetskih usluga bore na 3G. Obavezite ih da ugasite motore lokomotiva 2G i dajte nam vlakove s metkom.

Također pročitajte: Aping Apple - Stupid, glupi proizvođači mobilnih telefona
Preporučeno
Ostavite Komentar