Glavni » general » Moje iskustvo s pružateljima podataka u Nigeriji

Moje iskustvo s pružateljima podataka u Nigeriji

general : Moje iskustvo s pružateljima podataka u Nigeriji

Ja sam vrlo teški korisnik podataka i tijekom vremena, pretplatila sam se na podatkovne usluge gotovo svih GSM usluga u Nigeriji. U ovom članku, dat ću sažetak svog iskustva sa svima njima. Ako samo želite preskočiti na određene pružatelje usluga, možete kliknuti veze u nastavku.

Zumiraj mobitel
Airtel
MTN
Etisalat
Glo

ZOOM MOBILE

Moje prvo iskustvo surfanja internetom započelo je prije otprilike tri godine u 2009. kada sam molio, uvjerio, postao i molio se za moju mamu da dobije besplatne PCI modeme koje je tada Zoom mobitel pružao. Modemi su dani kao freebies, a vi samo morati platiti za podatkovni plan po vašem izboru.

Budući da su jedina iskustva koja sam se povezivala s internetom bila preko pretjerano skupih internetskih kafića, htjela sam nešto osobno što bih mogla koristiti u bilo koje vrijeme koje želim. Nakon što je moja mama na kraju popustila mojim molbama, dobili smo modem i pretplatili se na noćni plan koji je koštao N5, 000. Noćni plan započeo je u 11 sati i završio u 7 sati, pa sam postao više internet vampira, ako je ikad bilo takva riječ.

Internet sa Zoomom bio je spor s prosječnom brzinom od 11 kb / s. Većina onoga što radim i znam danas počela je s ovom prvom pretplatom na internet. Otvorio sam svoje Facebook i Twitter račune u tom mjesecu, čak i moj blog (Emmagination) je otvoren istog mjeseca također. Čak je i moja prva Facebook slika učitana u istom mjesecu.

Kako bi se zaokružio, doživljaj na mobitelu putem usluge Zoom mobile bio je gorko iskustvo.
Lijepo je u smislu da me je počelo i dao mi temelje u svemu što danas radim, ali gorko jer većina noći ne bi se povezivala, pa čak i kada se spojila, bila je to prava boli. Jednom, trebalo mi je svih 7 sati za preuzimanje 145 MB datoteke, ali sveukupno je bilo u redu, bar bar u to vrijeme.

Također pročitajte: Sinelimit, Future Software Emerge pobjednici nagrade Etisalat Nigerija za inovativnost

Airtel

Počela sam pregledavati s Airtelom na KB po osnovi oko šest mjeseci prije nego što su počeli pružati mobilne podatkovne planove. Mogu se smjelo ustati i reći da sam najviše potrošio na Airtel nego bilo koji drugi pružatelj podataka u Nigeriji. Nakon što su počeli nuditi 100MB / 1000 Naira planova podataka, pretplatio sam se i spalio kroz njega u većini dana. Moglo bi biti agonizirajuće sporo, ali bilo mi je dobro.

Nakon što sam se frustrirala brzinom koja mi je bila ponuđena, prebacio sam se između Glo i Mtn za moje servisne podatke.

MTN

Pregledavanje Mtn-a za mene je vrlo stjenovito iskustvo, ali uglavnom je bilo dobro nego loše. Prije je bilo nekad loše, ali bilo je dobro kasno. Zapravo, to je mreža koju upotrebljavam za sastavljanje tog posta.

U gotovo svim aspektima ljudi u Nigeriji uvijek su bili zabrinuti za MTN, podatke koji nisu izuzeti, ali sve ovisi o vašoj lokaciji. Prema nedavnom istraživanju, Mtn je na vrhu stavio sličice za Etisalat i Airtel koji su povezali 3.75G mrežu koja samo dokazuje da nisu tako loše kao što su oni napravljeni, potvrđujući da sve ovisi o vašoj lokaciji.

ETISALAT

Koristio sam Etisalat kratko kada su prvi put pokrenuli svoju navodnu mrežu 3.75G. Kažem navodni jer iako je to bio prilično dobar, moja Glo bi se mogla usporediti ili čak u nekim slučajevima pobijediti. Za malo vremena koje sam koristio, to je bio FAST.

Također pročitajte: Moja inicijacija u ROM bljeskanje na Windows Mobile (Mnogo screenshotova)

Kad kažem brzo, mislim vrlo brzo, ali to se ne može reći o posljednjem put da sam ga koristiti, iako, koji je bio kao mjesec i pol dana prije.

GLO

Zadržao sam posljednje za Glo, jer je to mreža koju koristim najviše i najučinkovitija (barem za mene). Osim toga, oni su jedina mreža svih navedenih koja mi je zapravo dala besplatne podatke koji su veći od 50 GB koji sam koristio oko tri mjeseca prije nego što je istekao.

Rijetko sam imao bilo kakvih prekida u službi kao i druge mreže koje sam koristio i najnevjerojatnija stvar koju treba zapamtiti jest činjenica da sam se samo pretplaćala na njega kao 5 puta u usporedbi s Airtelom da ne mogu ni zapamtiti koliko puta sam se pretplatila na njihove usluge.

ZAKLJUČAK

Nadam se da sam vas prošli kroz sva svoja iskustva s mobilnim mrežama koje sam koristio, koja je vaša priča o podacima i kako ste se prvi put prijavili na mreži?

Preporučeno
Ostavite Komentar