Glavni » general » Višezadaćnost na pametnim telefonima s Androidom

Višezadaćnost na pametnim telefonima s Androidom

general : Višezadaćnost na pametnim telefonima s Androidom

Jedna od ključnih snaga Androida je način na koji se njome upravlja s više zadataka. Mogućnost napuštanja jedne ili više aplikacija koje se izvode u pozadini i moći se vratiti na njih je neprocjenjivo u mnogim scenarijima upotrebe. Ako ste navikli na to, prebacivanje na pametni telefon s Androidom (u ovom slučaju posebno Android smartphone s RAM-om od 512 MB ili manje) može biti malo nepristojan. Ono što brzo otkrijete je da postoji vrlo malo višezadaćnosti koja ide tamo, zahvaljujući niskom RAM-u. Obično, kada napustite aplikaciju i pokrenete drugi na takvom uređaju, vjerojatno je da se prijašnja aplikacija u nekom trenutku isključi. Kad se vratite na nju, ponovno je otvorena.

Multitasking nije sasvim bitan za veliku većinu korisnika pametnih telefona. Međutim, to utječe na korisničko iskustvo u ovom slučaju. Niska razina RAM-a znači da ćete primijetiti kašnjenja u interakciji korisnika. To također znači da ako aplikacija o kojoj je riječ zahtijeva pristup internetu, npr. Web preglednik, podaci se ponovno učitavaju, povećavajući potrošnju podataka.

Naravno, budući da se više vrhunskih značajki filtrira prema segmentu proračuna, nadamo se da ćemo očekivati ​​više proračunskih Androidovih pametnih telefona s 768 MB i 1 GB RAM-a. Uostalom, prije mnogo godina mnogi Android smartphone uređaji opremljeni su samo 256 MB RAM-a. Android OS je pokrenut na T-mobile G1 u 2008 sa samo 192MB RAM-a. Da; Pametni telefoni Android su došli dug put.

Ako vam je potreban pametni telefon s proračunom i potreban je prolazan multitasking, ako je moguće, potražite jedan s najmanje 768 MB RAM-a. Ako ne možete, nema problema; i dalje imate sve prednosti Androida, ali samo s ograničenjima koja su gore navedena.

Također pročitajte: 6 vrhunskih marketinških trendova [Infographic]
Preporučeno
Ostavite Komentar