Glavni » general » Što više govorite, to vam više baterija traje?

Što više govorite, to vam više baterija traje?

general : Što više govorite, to vam više baterija traje?

Vijek trajanja baterije postao je važan čimbenik koji biste trebali razmotriti neke od kupaca telefona. Uglavnom želimo mobitele s baterijama koje nas mogu ponositi.

Zamislite da se vaša ravna baterija živi jednostavno govoreći u njemu. WOW zar ne? Možda i gluposti? Možda ne predugo.

Dr. Sang-Woo Kim Sveučilišta Sungkyunkwan napreduje u tehnikama prikupljanja energije za pretvaranje zvuka u malu količinu energije koja bi se mogla koristiti za napajanje visoko učinkovitih mobilnih uređaja.

Ovaj znanstvenik iz Južne Koreje koristi nano nanosne cinkov oksidne niti koji se nalaze između elektroda kako bi se vibracije govora pretvorile u električnu energiju.

Izreka "život i smrt su u moci usta" moglo bi biti istina za naše mobitele, budući da se ova tehnologija, među ostalim, nada da će korisnicima mobitela naglasiti da naplaćuju baterije uređaja dok razgovaraju.

Prototip je koristio 50 milivolita struje od oko 100 decibela zvuka. Jedan milivolt je tisuću volta. Iako ta energija nije dovoljna za akumulaciju baterije danas, ovaj je znanstvenik dovoljno optimističan glede pristupa.

U međuvremenu, Nokia je patentiran mehanizam za prikupljanje kinetičke energije kao što je odskakanje telefona u džepu kad hodate, za punjenje baterija.

Znači vidimo li bolje vrijeme za životni vijek baterije?

Preporučeno
Ostavite Komentar