Glavni » general » Više jezgri ili više RAM-a, što je još važnije?

Više jezgri ili više RAM-a, što je još važnije?

general : Više jezgri ili više RAM-a, što je još važnije?

Danas smo više "spektakularni" gadgeta koje kupujemo. Prije nismo se stvarno brinuli bilježiti sirove naočale naših gadgeta. Stvari poput veličine RAM-a, jezgri procesora, brzine sata, GPU i sl., Rijetko se uzimaju u obzir. Prije toga, kada je fotoaparat dobar, s dovoljno unutarnje memorije dovoljno, a možda i dodano sitnošću, kupujemo bez potrebe za pogledom. To su stvari koje je Nokia iskoristio tijekom svojih hej dana . Prodajete nas vodeće telefone s niskim RAM-om, dobrom kamerom i velikom unutarnjom memorijom. Danas proizvođači bacaju naočale na naše lice. U događajima pokretanja telefona, čuli ste pojmove poput: "Dakle, telefon dolazi tako da je procesor na takav način tako brzina, tako da tako veličina RAM-a". Svrha ovog pisanja je da nas prosvijetli o tome što procesor i RAM znači, i kako to utječe na naš gadget performanse. To će vas voditi u pravim izborima u budućnosti. Sjednite, zgrabite zdjelu kokice i uživajte u predavanju.

Procesor (CPU) :
Kao što naziv implicira, obrađuje sve zadatke koji se izvode na vašem gadgetu. Svaka aplikacija koju upotrebljavate koristi neku od procesorske snage i način na koji je zadatak zadužen za resurse, odražava koliko će opterećenja biti stavljena na CPU. Višestruki jezgreni procesori imaju veću prednost jer su vaše pokrenute zadaće podijeljene na različite dijelove procesora na temelju opterećenja. To omogućava brže obavljanje stvari. To je razlog zašto će quad-core telefoni raditi brže od dual-core telefona. Kada radite stvari kao što je prikazivanje videozapisa, potpuno se oslanja na vaš CPU (osim ako niste omogućili ubrzanje GPU u medijskom reproduktoru).

Također pročitajte: Kako lako spriječiti praćenje vašeg telefona

RAM :
Jednostavno rečeno, RAM je oblik računalne memorije, koji pohranjuje sve vaše sesije. Kad god ponovo pokrenete računalo ili telefon, ili se odjavite, ono što je spremljeno na RAM-u se briše, za razliku od hard disk-a. Kada otvorite bilo koju aplikaciju, datoteke sustava potrebne za pokretanje te aplikacije pohranjuju se na vašem RAM-u. To podrazumijeva da, što više aplikacija imate, manje RAM-a imate na raspolaganju. Ako otvorite previše aplikacija odjednom, možete ostati bez RAM-a i zamrznuti naše računalo / telefon. Nakon što ponovno pokrenete računalo ili završite s trenutačnim sesijem odjavljivanjem, sve što je bilo na RAM-u je obrisano. Dakle, možemo reći da gadget s 1 GB RAM-a bolje odgovara na uređaju s 512 MB RAM-a.

Dakle, koja od ova dva je važnija?
To se svodi na ono što želite za sebe. Želite li svoje aplikacije brzo i glatko raditi? Zatim idite na više jezgri. Želite li istodobno pokrenuti toliko aplikacija bez zamrzavanja? Zatim trebate obilje (Aboki) RAM-a ,

Postoje neke stvari koje morate uzeti u obzir ili uzeti u obzir:

  • Neke aplikacije trebaju više RAM-a od drugih, to je čimbenik onoga što ćete raditi sa svojim gadgetom.
  • Brzina vašeg procesora će odrediti koliko brzo će se vaše aplikacije pokrenuti i koje vrste aplikacija možete pokrenuti. Zato morate uzeti u obzir brzinu procesora.
  • Upoznajte vrstu softvera koji će se prikazivati ​​na vašem gadgetu (osobito prijenosna računala), a također znate minimalnu količinu resursa sustava za koje je potrebna glatka vožnja.
Također pročitajte: Je li BlackBerry samo od vruće do NE?

S ovim znanjem, sljedeći put kada namjeravate dobiti novi telefon, PC ili bilo koji gadget, sada možete odlučiti što želite i filtrirati pretraživanje kako biste dobili nešto što će odgovarati vašim potrebama, ako su njegove više jezgre ili više (Aboki) radna memorija

Preporučeno
Ostavite Komentar