Glavni » general » Suvremeni pametni telefoni i životni vijek baterija - Champions

Suvremeni pametni telefoni i životni vijek baterija - Champions

general : Suvremeni pametni telefoni i životni vijek baterija - Champions

U svibnju, napravio sam članak pod nazivom Moderni pametni telefoni i životni vijek baterije. U tom sam članku spomenuo nekoliko čimbenika koji su rezultirali mnogim modernim pametnim telefonima koji nemaju uzoran život baterije:

  • velikih, svijetlih zaslona
  • snažni procesori
  • uvijek na 3G vezama
  • dugi popis značajki

Međutim, nakon što sam kritički pogledao svoja iskustva kao studije slučaja, izgleda da postoje samo dva čimbenika koji su utjecali na životni vijek baterije više nego bilo koji drugi. Zanimljivo je da ta dva čimbenika imaju samo jedan aspekt naših uređaja - zaslon.

Dva čimbenika:

  1. veličina prikaza
  2. funkcionalnost osjetljivim na dodir

Također ću dodati da je potrebno snažnije procesore da glatko upravljaju korisničkim sučeljima na tim velikim zaslonom.

Krivci - Veliki zaslon osjetljiv na dodir
Prije nego što odbacite moju prijavu, smatrajte da su prvaci pametnog telefona u smislu trajanja baterije SVE uređaji s manjim zaslonom (obično 2, 6-2, 8 inča) i bez funkcije osjetljivog na dodir - npr. Uređaji Samsung B serije (B7320, B7330), Nokia E (E71, E72), uređaje BlackBerry itd.

Sada razmislite o tome da oni koji su krivi za guzzling bateriju najviše i ostavljaju vas u potrazi za punjač nakon nekoliko sati prilično užurbano korištenje su svi dodirni uređaji s ogromnim zaslonima (3, 5 do preko 4 inča) - HTC EVO, iPhone, HTC Hero, Nokia N900, NexusOne itd.

Imajte na umu da svi gore navedeni uređaji - energetski učinkoviti i oni gladni snage - imaju sve druge čimbenike prisutne - uvijek na 3G vezama i beskonačni popis značajki.

Ipak, ne-dodirni, mali uređaji za prikazivanje traju puno duže od njihovog velikog zaslona, ​​uređaja s dodirnim zaslonom.

Također pročitajte: Android nije telefon

Sjećam se da je jedna od najistaknutijih točaka Samsung B7320, koju sam nedavno koristio, da jednostavno ne ponestane sokova. Drugi korisnici B7320 / B7330 potvrdili su to. Ovo je vjerojatno još jedan razlog zašto su BlackBerry uređaji popularni u korporacijskom okruženju. Koji izvršni izvršitelj želi brinuti o svom telefonu koji istječe iz vlasti do 14 sati na napornom radnom danu?

Moram strategizirati kako upravljati napajanjem na svom uređaju tijekom dana kada ću dugo trajati iz ureda jer moram više raditi na svom smartphoneu nego u prosječnom danu. Uznemirivanje nije nešto što uživam kada se to dogodi, pogotovo kada se treba obaviti posao, mjesta za odlazak, klijenti na koje treba prisustvovati i sastanke koje treba imati.

Dok sam dosad doživio prilično naporan dan, a moj N900 umirući na mene prije nego što se vratim kući, činjenica da moram brinuti o tome kako brzo bateriju isprazni nije jednostavno. S B7320, uopće ne bih ni morao ni razmišljati o tome.

Životni vijek trajanja baterije - Enterprise Devices
Profiliranje ovih pametnih uređaja s vrlo dobrim životnim vijekom baterije može se vidjeti trend - oni su uređaji prvenstveno namijenjeni tržištu poduzeća.

Obično vidimo kompaktni faktor oblika, obično prilično hrapav, QWERTY tipkovnica i tipična funkcionalnost smartphonea. Obično nisu multimedijske čudovišta. Njihove kamere nisu najvjerojatnije najviši. Oni ne igraju ogroman katalog video i audio vrsta. Ali oni su pouzdani. Bit će tamo kad ih trebate.

Također pročitajte: Koja loš mobilna web lokacija može koštati vaše poslovanje

Pa, ako imate napornu raspored i upravljanje energijom je važno za vas (želite napuniti svoj smartphone i ne razmišljati o punjač za još jedan ili dva dana), razmislite o onome što sam ovdje predstavio. Mogu vas uvjeriti da ćete biti bolji od QWERTY ili redovitog smartphone tipkovnice.

Dok proizvođači ne počnu stavljati baterije višeg kapaciteta u one velike uređaje za prikaz, ili se izmiče bolji način upravljanja energijom, ili se dogodi neko drugo čudo, veliki vlasnici uređaja s dodirnim zaslonom nastavit će igrati šah s upravljanjem napajanjem na svojim uređajima.

Ako više ne biste zaboravili brinuti o životnom vijeku baterije na uređaju, ali trebate pametni telefon, sada znate kakav bi se uređaji trebali izbjeći.

Da; nedostajat će vam taj ogroman, svijetli, fantastičan prikaz, ali ćete dobiti određenu mjeru miru s obzirom na trajanje baterije dok idete sa svojim dnevnim zadacima.

Preporučeno
Ostavite Komentar