Glavni » general » Okrugli stol za mobilnost: Sažetak izvješća o važnim mobilnim tvrtkama u Q3 2015

Okrugli stol za mobilnost: Sažetak izvješća o važnim mobilnim tvrtkama u Q3 2015

general : Okrugli stol za mobilnost: Sažetak izvješća o važnim mobilnim tvrtkama u Q3 2015

Mnoge tehnološke tvrtke objavile su svoje izvješće o prihodima za Q4 prošlog tjedna. U nastavku je kratak sažetak glavnih tvrtki.

Jabuka

Apple je zaradio 51, 5 dolara milijardu prihoda i 11, 1 milijardi dolara dobiti od srpnja do rujna. iPhone je prodao 48 milijuna primjeraka, iPad, 9, 8 milijuna jedinica i Mac 5, 7 milijuna primjeraka. Kategorija "Ostalo" (pokriva Apple Watch, Apple TV, hardver Beats, iPod i pribor) zabilježila je 3, 04 milijarde dolara prihoda i povećala se s 2, 6 milijardi dolara u prethodnom tromjesečju.

Samsung

Nakon sedam četvrtina uzastopnog pada, Samsung je proglasio neke zarade. U trećem tromjesečju ove godine iznosila je 6, 42 milijardi dolara, što je povećanje od prošlogodišnje 3, 6 milijardi dolara. Mobilna divizija zabilježila je 2, 1 milijardu dolara dobiti, a prošle je godine povećana s 1, 54 milijardi dolara.

Samsung tvrdi da je dobit ostvarena zbog značajnog povećanja prodaje Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge +, Galaxy A i Galaxy J telefona. Također su smanjili sniženje cijene svojih vodećih Galaxy S6 i S6 + u pokušaju pretvorbe ljudi s iPhona.

Druga glavna dobit, gdje se pokreću poluvodički i segmenti zaslona.

LG

LG je zabilježio gubitke u posljednjem tromjesečju, prodajući samo 14, 1 milijuna jedinica, što je 3 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Pročitajte cijelo izvješće OVDJE.

Sony

Sony je u četvrtinu isporučio samo 6, 7 milijuna pametnih telefona u usporedbi s 9, 9 milijuna u istom razdoblju prošle godine. Odjel za mobilne komunikacije zabilježio je prodaju od 2, 327 milijuna USD, što je za 15, 2% manje u odnosu na isto tromjesečje prethodne godine. Prihod je potaknut prodajom PlayStation i senzora slika.

Pa ipak, čini se da je Apple još najprofitabilniji posao.

Također pročitajte: Zašto Google nastavlja slati Crappy Android App za e-poštu [Ažurirano]
Preporučeno
Ostavite Komentar