Glavni » general » Mobility blog pokreće kanal Consumer Complaints

Mobility blog pokreće kanal Consumer Complaints

general : Mobility blog pokreće kanal Consumer Complaints


Godinama je Mobility blog ponudio mobilnim pretplatnicima platformu za izražavanje svojih pritužbi s različitim operatorima mobilne mreže u Nigeriji. Danas smo službeno pokrenuli naš kanal za žalbu potrošača (CC) kao posvećeni napor.

Mobilni blog CC čisto je izvješća i pritužbe koje šalju mobilni pretplatnici i korisnici širom zemlje koji imaju neriješene ili dugotrajne probleme s pružateljima mrežnih usluga ili potrošačima koji traže pravnu zaštitu.

Sinoć smo objavili prvi članak koji je poslao korisnik koji je iskusio dane prekida usluge usluge BlackBerry na GloMobile, bez isprike ili naknade.

Kako radi
Pošaljite nam detaljni račun vaše žalbe. Što je detaljnija i jasnija priča, to je veća vjerojatnost da će se objaviti. Ali postoje i drugi uvjeti.

1. Morali ste se javiti davatelju usluge o problemu barem jednom
2. Morate uključiti svoj mobilni broj koji je priložen usluzi za koju se žalite (to neće biti objavljeno)
3. Pošaljite svoju pritužbu na: mobility AT mobility.com.ng
4. Ako imate slike povezane s pritužbom, uključite ih kao privitke u svojoj pošti

Mobility blog ne može riješiti vaše probleme s vašim davateljima mreže, ali znamo da svaki od njih ima predstavnike koji redovito čitaju ovaj blog, tako da će vaši problemi privući pažnju. Osim toga, postoje i drugi dionici u industriji koji čestu ovaj blog, i nadamo se da možemo dobiti neke napetosti prema dobivanju bolje usluge kupcima od mobilnih operatora.

Također pročitajte: Dream of Unlimited Data
Preporučeno
Ostavite Komentar