Glavni » general » Mobile Virus Scaremongering - čak i BBC?

Mobile Virus Scaremongering - čak i BBC?

general : Mobile Virus Scaremongering - čak i BBC?

Tijekom godina, bilo je različite količine žrtava u vezi s mobilnim virusima. Oni od nas koji su u stanju objektivno pogledati situaciju, i dalje pobijati zastrašujuće. Ovaj put strava dolazi preko BBC World Service.

Prema podcastu Digital Planet (28.04.2009.), Istraživači iz SAD-a smatraju da će virusi mobilnih telefona porasti.

Profesor Barasbi iz Sveučilišta Northwestern u Sjedinjenim Državama kaže:

Kada 10% korisnika podijeli isti operativni sustav, telefonski virusi mogli bi se širiti za nekoliko sati putem Bluetooth veze ili teksta.

Scaremongering se gotovo uvijek temelji na kombinacijama mogućnosti kombiniranog s ignoriranjem drugih činjenica i čimbenika. Dakle, razmotrimo činjenice i čimbenike u ovom slučaju. Koristit ću Symbian OS za ilustraciju mojih bodova, budući da je to platforma s kojom sam upoznat.

Činjenica 1: Broj mobilnih operatera OS-a već ima više od ovog "kritičnog" udjela od 10%. Symbian je u četvrtom tromjesečju 2008. imao 47, 1%; Kupina je imala 19, 5%; Windows Mobile 12, 4%; i iPhone OS 10.7%.

Na globalnom, sveprisutnom broju, samo Symbian sigurno prelazi 10% ukupnog udjela.

Činjenica 2: Da se virusni prekid može širiti tijekom nekoliko sati putem Bluetooth i SMS (ili bilo kojeg drugog medija) doees ne znači da će se dogoditi. Symbian OS, na primjer, izgrađen je tako da aplikacija (legitimna ili skitnica) NE MOŽE biti instalirana ili pokrenuti bez svjesnog dopuštenja korisnika.

Činjenica 3: Prema definiciji, virus je samo-propagirajući. Symbian OS to ne dopušta. Sadašnji "virusi" za Symbian nisu zapravo virusi. Zlonamjerni softver da; virus br.

Također pročitajte: MySpace čini 15 milijuna mjesečnih posjeta; zombi je dobio igru

Jednostavno rečeno, Symbian telefon (primjerom) ne može biti zaražen virusom bez da korisnik telefona namjerno autorizira radnje tog zlonamjernog softvera. Ono što je puno govorilo o procesu potpisivanja aplikacija iza Symbian-a, čini ga vrlo teško za skitnicu koja mi je ušla u ruke.

Da bi se to učinilo kratko i jednostavno, postoje mobilne OS platforme koje su premašile 10% "kritične mase" koje je prezentirao prof. Barasbi koji su postojali godinama, a izbijanje virusa nije se dogodilo.

Nije se sjetila, djelomično zbog toga što se za razliku od računalnih virusa koji se pokreću bez dopuštenja, mobilne OS platforme uglavnom su sigurnije jer se aplikacije trećih strana ne mogu pokrenuti bez dopuštenja korisnika.

Nakon godina stotina preuzimanja, Bluetooth poruka, dolaznih SMS poruka, instalacija (uključujući probne radove), još se moram suočiti s jednim virusnim problemom na bilo kojem od mojih Symbian uređaja.

upozorenje:
Ne mogu se držati za pojedince koji pokroviteljstvom napuknutih aplikacija. To je siguran način da se otvorite mobilnim zlonamjernim softverom. Ostanite daleko od web-lokacija koje promiču hakirane ili ispucane aplikacije koje ste sigurni.

Osim toga, jednostavno ne prihvaćate neželjene datoteke putem Bluetootha, SMS-a ili MMS-a, a vi ste dobri. Čak i ako to učinite, nikakav zlonamjerni softver mobilnog telefona ne može se instalirati bez vašeg pristanka.

Preporučeno
Ostavite Komentar