Glavni » general » Mobilna tehnologija i društveni mediji

Mobilna tehnologija i društveni mediji

general : Mobilna tehnologija i društveni mediji

Bio sam uključen u konferenciju o novim medijima i upravljanju, dvodnevnom događaju koji se održao u centru Shehu Musa Yar'Adua, Abuja. Moja je uloga bio onaj socijalnog medijskog kirurga koji je radio na štandu gdje sam pohađao pojedince koji su imali pitanja ili koji su imali pomoć pri korištenju mobilnih telefona i aplikacija za društvene medijske svrhe.

Prvo, nema sumnje da je mobilna tehnologija iza masivnog prihvaćanja društvenih medija u Nigeriji. Korištenje mobilne interneta ovdje je pretežno društveno, bez obzira na platformu.

Drugo, moje iskustvo na telefonskom govornom centru za društvene medije govori mi da Nigerija ima dug put za korištenje društvenih medija. Čak i među prosvijetljenim ljudima, kada se spominju društveni mediji, čini se da se fokusiraju samo na Facebooku i Twitteru, kao da su svi oni na tu temu. Naravno, to je pogreška. Tko se bavi milijunima mladih Nigerijanaca na MxIT, Mobofree, Tagged, 2Go, & Eskimi? Milijuni. Većina onih koji koriste ove druge usluge nemaju pristup pametnim telefonima. To su mase pomoću značajki telefona.

Budući da je pokretni pokretač dominantnog pokretača upada društvenih medija u Nigeriju, što možemo učiniti da dodatno gurnemo granice društvenih medija? Trebamo još niže tarife podataka. Trebamo i više uređaja s pristupom internetu uz niže troškove. U ordinaciji za društvene medije koju sam vodio, gospodin je došao kako bi naučio kako koristiti Wifi na svojoj tabletnoj ploči N30.000. To nije bio najbolji tablet, a branda mi nije poznata, ali je ispunila njegove potrebe. Nikad ne smijemo zaboraviti da nije bitno koliko smo zaljubljeni u velike marke. Uglavnom su izvan dosega velika većina Nigerijana.

Također pročitajte: Fotografije: Ljepota nazvana TECNO Phantom Z mini

Drugi muškarac (gluh i glup) došao je s niskom Nokia značajkom-telefonom koji sam konfigurirala za internet. Tada sam ga dobio pomoću Twittera na mobilnom uređaju OperaMini. Bio je uzbuđen, u najmanju ruku!

Brojevi su u korijenu trave. Ako ih dobijemo korištenjem društvenih medija, dobivamo više posla. To znači jeftinije uređaje i planove podataka. Imamo puno obrazovanja i treninga. Trenutno, još uvijek grebemo površinu. A kad kažem obrazovanje i trening, ne mislim na seminarski stil u kojem se ljudi javljaju na podiju. Volimo razgovarati u tim dijelovima. Po mom mišljenju, ključ je pokazati; ne reći. Uglavnom, ono što radimo sada je razgovor. Moramo pokazati prosječnoj osobi što su ti uređaji sposobni i pokazati im kako ih koristiti.

Zato mislim da je ideja o socijalnim medijskim govornicama na konferenciji New Media and Governance bila briljantna. Takvima bi se trebalo dati više istaknut fokus u našem poticanju održivog razvoja kao nacije.

Preporučeno
Ostavite Komentar