Glavni » general » Registracija pretplatnika mobilnih usluga na putu

Registracija pretplatnika mobilnih usluga na putu

general : Registracija pretplatnika mobilnih usluga na putu

U potrazi za rješavanjem sigurnosnih problema mobilne telefonije u zemlji, nigerijska komunikacijska komisija (NCC) najavila je da prodaja SIM kartica na ulici više neće biti dopuštena od 1. ožujka 2010. godine.

NCC također kaže da su operatori usmjereni kako bi bili sigurni da su svi trenutno aktivni SIM-ovi na njihovim mrežama registrirani. Novi SIM-ovi će zahtijevati registraciju prije aktivacije. Dokumenti poput osobne iskaznice i fotografije za putovnicu bit će potrebni za registraciju pretplatnika.

Prije pojave GSM tehnologije u Nigeriji, sve postojeće telekomunikacijske tvrtke trebale su registriranje pretplatnika. Od tada se stvari mijenjaju vrlo malo, tako da se čak i linije na CDMA mrežama mogu kupiti s ulice od bilo koga bez ikakve identifikacije.

Ozbiljan je rezultat toga da kriminalni elementi lakše upotrebljavaju mobilne komunikacije bez traga. Registracija pretplatnika zasigurno će ići dug put u zaustavljanju ove situacije.

Naravno, registracija pretplatnika i zabrana prodaje SIM-ova na ulicama također znači da će mreža osjetiti sporiju stopu povećanja broja pretplatnika, ali ovdje nagađamo da će se ta sporija ekspanzija prevesti na bolju kvalitetu usluge za postojeće pretplatnike.

Posljednjih nekoliko godina svjedočili su da je mobilni krajolik prepun promo nakon promocije i ogromnih prometnih točaka tijekom takvih promocija. Nadajmo se da će mobilni lutkarski jamboree smanjiti (ako je malo) i to s novom politikom NCC-a.

Sve u svemu, Mobility Nigerija pozdravlja novi potez registriranja pretplatnika na mobilne uređaje.

Preporučeno
Ostavite Komentar