Glavni » general » Mobilni telefoni i online sigurnosni rizici

Mobilni telefoni i online sigurnosni rizici

general : Mobilni telefoni i online sigurnosni rizici

Ljudi vole fotografirati - puno njih. Osim toga, u ovom danu i dobi, mrežne web stranice za društveno umrežavanje olakšale su prenošenje takvih slika za dijeljenje sa svijetom.

Ono što mnogi korisnici telefona možda nisu svjesni jest da te slike predstavljaju ozbiljne potencijalne sigurnosne rizike za njih i njihove najdraže. To je zahvaljujući istoj tehnologiji koja čini mnoge korisne značajke dostupne na svojim sjajnim telefonima.

GPS i Usluge lokacije
GPS omogućava praćenje lokacije telefona bilo gdje na globusu. GPS se koristi među ostalim uslugama karata, uključujući Ovi Karte i BlackBerry Karte te Google karte. Pomoću usluga temeljenih na GPS-u možete pronaći mjesta širom svijeta i voditi ih na ta mjesta. Hladno i korisno.

GPS koriste popularne usluge kao što su Foursquare. Zabavno, da.

GPS također omogućuje označavanje fotografija snimljenih vašim telefonima s mjestom na kojem su snimljene te fotografije. To je dobro za one trenutke kada se tijekom avanture u divljini tijekom Safarija ili na odmoru. Ali…

Druga strana
Ako fotografirate s osjetljive lokacije, npr. U vašem domu i označavanje GPS-om omogućeno je u fotoaparatu telefona, to znači da te iste slike kada se prenesu ugrađuju informacije o lokaciji vašeg doma.

Jesu li vaša alarmna zvona još zvonila? Osjećate li se kao da bacate telefon? Ma, Nemojte to učiniti.

Što učiniti
Svaki put kad kupite telefon - mislim svaki put - jedna od prvih stvari koje trebate provjeriti jesu GPS, pozicioniranje ili postavke lokacije. Napominjemo te tri riječi - "GPS", "Pozicioniranje" i "Lokacija".

Čitate i sljedeće: Čitate li se na mobilnom uređaju?

Pronađite te postavke i isključite ih.

Također pokrenite fotoaparat i pronađite opciju onemogućivanja Geo-označavanja. Napominjemo da je riječ "Geo-označavanje".

Nakon što su učitani geo označeni mediji, mjesto na kojem su snimljeni oni mediji može se pratiti od bilo koga tko zna gdje da izgleda.

Na primjer, ako prenesete fotografije snimljene kod kuće ili na druga osjetljiva mjesta na usluzi Facebook, Picasa i drugi, učinite sebi uslugu i isključite geo-označavanje slika i videozapisa. Doista ne trebaš svijet da bi mogao pronaći svoj dom.

Koristite se na temelju potreba
Kada trebate GPS, geooznačavanje ili usluge lokacije, slobodno ih uključite i uživajte u njihovoj upotrebi. Potencijalni rizici će uvijek biti tamo, da, ali malo opreza ne boli.

Preporučeno
Ostavite Komentar