Glavni » general » Mobilni operateri zabranili su kupnju tri NITEL imovine

Mobilni operateri zabranili su kupnju tri NITEL imovine

general : Mobilni operateri zabranili su kupnju tri NITEL imovine

Kada je NITEL nedavno postao na prodaju za desetljeća, izrazio sam apsurdnost Globacomova interesa za nabavku NITEL-a. I NITEL i Globacom su nacionalni operatori - i oni su samo dva. Jednostavno bi bilo kontraproduktivno kako bi se omogućilo takvo kupovanje. Mi bi se jednostavno vratili u stanje monopola.

Srećom, NCC (Nigerian Communications Commission) i BPE (Bureau of Public Enterprises) poduzeli su korake kako bi osigurali da se takva kupnja ne dogodi. Izvadci iz vijesti:

Na primjer, Globacom je rečeno da na temelju svoje licence za drugu nacionalnu operatera (SNO) ne može kupiti NITEL kao cjelinu, jer bi to "napustio Globacom s dvije licence za SNO i stoga bi bio protiv konkurencije". Chigbo Anichebe, glasnogovornik BPE-a, objašnjava: "Zbog licence Globacom za SNO, neće biti dopušteno i licitiranje za domaće fiksne telefonske linije jer već imaju dozvolu za vlastiti posao". Tvrtka također ne može ponuditi za SAT-3, što se odnosi na Etisalat i MTN.

"Operateri telekomunikacijskih tvrtki iz Nigerije, tj. MTN, Etisalat, Zain i Glo ne smiju kupiti pokretnu ruku, M-TEL, jer trenutno imaju licencu za digitalnu mobilnu licencu i opći sustav za mobitel (DML / GSM). Nigerijskom komisiji za komunikacije (NCC), kupnja M-TEL-a od strane bilo kojeg od sadašnjih nositelja GSM licence predstavljat će konkurentske izazove i bit će u sukobu s regulatornim smjernicama i licencnim uvjetima. "

Zanimljivo je da je izvršni direktor jednog od operatera citirao: " Iznenađeni smo što bi BPE i NCC mogli učiniti takve.

Također pročitajte: Hands-on: Samsung Galaxy Alpha je prekrasan

Ja sam na gubitku što točno iznenađuju o tim odlukama. Zašto operator želi zadržati dvije GSM licence? U koju svrhu? Zašto bi uredni regulator dopustio postojećem nacionalnom operatoru da preuzme jedinog nacionalnog operatora?

Dr. Emmanuel Ekuwem, predsjednik Udruge tvrtki za telekomunikacije u Nigeriji, dobro je to sažeti kad je rekao: " Globacom je već drugi nacionalni prijevoznik i tvrtka ima dozvolu za rad istih usluga kao i NITEL. Sektor telekomunikacija mora imati razum, kada tvrtka postane stvarno prevelika i previše moćna s velikom pokrićem koja može utjecati na konkurenciju u industriji . "

Dobar potez NCC-a i BPE-a.

Izvor: 234next.com

Preporučeno
Ostavite Komentar