Glavni » general » Mobilni stručnjak @TomiAhonen se ne slaže s RIMovim bivšim direktorom preko BlackBerrya

Mobilni stručnjak @TomiAhonen se ne slaže s RIMovim bivšim direktorom preko BlackBerrya

general : Mobilni stručnjak @TomiAhonen se ne slaže s RIMovim bivšim direktorom preko BlackBerrya

Bivši direktor tvrtke Research-In-Motion (sada Blackberry), Jim Balsillie je napustio tvrtku 2012. godine. Nedavno je izvijestio AP kako je iPhone ubio BlackBerry. Čini se da je to i popularno mišljenje, ali se svi ne slažu.

Poznati analitičar mobitela, Tomi Ahonen, jedan je od njih. On odbacio Jimovu izjavu kao pokazatelj "kako nije sposoban pokrenuti RIM", a zatim predočio vremensku liniju za dokazivanje da iPhone nije ubio Blackberry. Ovdje su ključne točke Tomijevog argumenta:

  1. 2007-2009 iPhone je potrošački modni telefon nije prihvaćen u poduzećima. BlackBerry je bio UGLY poslovni telefon prihvaćen za poduzeća.
  2. 2007 iPhone nije imao aplikacije. 2008-2009 većina svojih aplikacija potrošačke igre nisu poslovne aplikacije. BlackBerry je izgradio aplikacije tvrtke od 2001. godine
  3. IPhone 2007-2009 bio je zaslon osjetljiv na dodir i veliki zaslon, fotoaparat i medij. Kupina je bila ulaznica s tipkovnicom i mali zaslon, nije ni imao fotoaparat.
  4. 2007-2009 nije bilo 2 brandova pametnih telefona koji su suprotni i udaljeni jedni od drugih od Blackberrya i iPhonea. Poput Ferrarija ili Hummera.
  5. Ali dokaz je u pudingu. Kada je Apple imao snažan period rasta (2007.-2010.), Blackberry raste ili pada? IT GREW TOO.
  6. IPhone je zahvatio ogromne komade tržišnog udjela od 2007. do 2010. No, ne od kupine koji je također GREW (i bio je veći od iPhonea).
  7. Ono što je iPhone ubio bio je Palm, Motorola i Windows Mobile od 2007. do 2010. BlackBerry je bio imun na iPhone. Samo Izvršni direktor IDIOT kaže drugačije.
  8. Kupovina COLLAPSEd. Nije umrla normalnu sporu smrt konkurencijom. Samo je implodiralo. Snimio se u nogu. Kako? Pokretanje tableta.
  9. Kupnja BlackBerrya dogodila se nakon što je iPhone završio velikom razdoblju rasta. Ali BB pada dogodilo se PERFECTLY u sinkronizaciji s tabletom fiasco.
Također pročitajte: BBM video poziv i sve vijesti koje smo propustili prošli tjedan

Izvoli. Ovo je stvarno Bog predmet rasprave. Gdje stojite? S Jimom ili Tomom? ili možda imate još jednu liniju mišljenja. Čujmo to!

PS : Zanimljivo je da RIM ex-CEO izjavljuje da još uvijek koristi BlackBerry Bold i kaže da se mora dobiti iz svojih "hladnih, mrtvih ruku".

Preporučeno
Ostavite Komentar