Glavni » general » Mobilni ekosustavi i manjkavi

Mobilni ekosustavi i manjkavi

general : Mobilni ekosustavi i manjkavi

Češće nego ne, mobilni operacijski sustavi u podređenoj kategoriji su zlostavljani zbog njihovog slabog ekosustava. Recenzenti obično navode nedostupnost aplikacija u tim različitim trgovinama aplikacijama kao dio razloga zašto potrošači trebaju imati drugu misao prije kupnje određenih uređaja na kojima se nalaze ti operacijski sustavi. BlackBerry 10 OS i Windows Phone su dva mobilnog operacijskog sustava koji se trenutno suočavaju s tim problemom, prvenstveno.

Sada, recenzenti su u pravu kad to navode kao nedostatak? Mislim da, s obzirom da veliki komad čitatelja ili gledatelja kojima služe kupuju kupce. Međutim, moja je grižnja da brojni recenzenti pojednostavljuju problem - u smislu da potpuno zanemaruju da je broj tih aplikacija na glavnim platformama (Android i IOS), koji većina korisnika treba funkcionirati, vrlo dostupna ove slabije platforme. Da, možda nisu službene aplikacije, ali većina ponuda trećih strana i dalje nudi pristojne (i ponekad bolje) funkcionalnosti, čime ne ostavlja nikakav jaz kao takav.

Svatko tko prati mobilni krajolik zna da trgovina aplikacija Windows Phone raste na pristojnoj stopi. Većina aplikacija za potrošače kao što su Instagram i Vine sada su dostupna na platformi. Njihova odsutnost ranije bila je očigledna prekidanja posla za većinu potencijalnih kupaca - bez obzira na to koliko je kratkovidan, koji bi se mogli činiti drugim izgledima, koji su postigli status kupaca na ovim "slabim" platformama.

Drugi proizvođači uključili su i druge strategije u premošćivanju jaza eko sustava. Na primjer BlackBerry uključuje ugrađenu Amazon trgovinu aplikacija na najnovije 10.3 ažuriranje, koje je otišlo uz uvođenje putovnice. Osim toga, operativni sustav omogućava bočno učitavanje Android aplikacija iz drugih izvora. Nadalje, programeri trećih strana izlažu kompetentne alternative - što privlače, s obzirom da su pisani u skladu s pravilima BlackBerry (Provjerite oznaku "Dizajnirano za BlackBerry" u aplikaciji u BlackBerry trgovini).

Također pročitajte: Koristite Lapel Mic sa svojim telefonom za snimanje videozapisa

Ovaj jaz eko sustava bio je čimbenik koji utječe na stope usvajanja uređaja, prevođenjem na manje prodaje; osobito u segmentu potrošača. Međutim, mislim da ove slabovidne platforme i dalje imaju priliku ako zadrže fokus dugo vremena, kao što je BlackBerry sada radi pod John Chen. BlackBerry se usredotočuje na svoju poslovnu sposobnost; to ni na koji način ne znači da zanemaruju segment potrošača. Ova vrsta strategije bolje odgovara, pogotovo kada su prihod generiranja i profitabilnost privremeni izazovi.

Industrija mobilne tehnologije odlikuje se brzim pomacima kao rezultat brzih stopa inovacija. Trenutno, proaktivnost je način da se zadrži ispred krivulje. Koliko ja znam, i Microsoft i BlackBerry pokušavaju to postići. Da; dolazi sa svojim izazovima. Međutim, ako se to ispravno provede, to će rezultirati ne samo povećanjem tržišnog udjela tijekom vremena, već i čvrstim kultnim praćenjem robnih marki.

Zamislite scenarij s istom količinom aplikacija na svim platformama, a BlackBerry posjeduje tvrtku za igru ​​s pristojnim zadržavanjem prostora "Interneta o stvarima", a Windows Phone s uređajima usredotočenima na kameru - kao što je to ide na platformu za korisnike koji se bave fotografijom, Sada, takva vrsta natjecanja bit će uzbudljiva vidjeti! Moglo bi potrajati dulje da se postigne, ili se ne desi točno onako kako sam izjavio, ali doći će vrijeme kada te platforme neće izgubiti prodaju zbog nedostatka ekosustava aplikacija.

Osobno upotrebljavam uređaje na više platformi, a obično su ispunjene potrebe moje aplikacije. Smatrate li da ne možete funkcionirati pomoću tih uređaja koji pokreću bilo koji od lošijih operacijskih sustava zbog nedostatka aplikacija? Kako riješite ovaj problem? Mislite li da će doći vrijeme kada će gotovo svaka aplikacija biti dostupna na svim platformama? Podijelite svoja gledišta.

Također pročitajte: Microsoft usvaja Lumia brandiranje za pametne telefone
Preporučeno
Ostavite Komentar