Glavni » general » Mobilni podaci i konfiguracija prilagođena korisniku

Mobilni podaci i konfiguracija prilagođena korisniku

general : Mobilni podaci i konfiguracija prilagođena korisniku

Nevjerojatno je da u 2009. godini neki od naših lokalnih GSM usluga još uvijek traže od korisnika da dođu u svoje urede ili da pozive na telefonske pozive traže da se njihove linije pružaju kako bi imale pristup podacima mreže ( ili dodane vrijednosti).

Iako je implementacija podatkovne usluge dobro cijenjena, mreže bi trebale ići korak dalje kako bi korisnicima olakšale pristup tim uslugama.

Na primjer, ne postoji valjani razlog zašto mreže ne mogu osigurati njihove SIM-ove već predviđene za internet. Činjenica je da barem MTN i Etisalat rade to pravo u tom smislu. Posebno se treba pohvaliti Etisalatom, iako su novi igrač u nigerijskom telekomunikacijskom ekosustavu, više se nadmašuju u pogledu pružanja jednostavnijih podataka od starijih dječaka poput Zaina i GloMobilea.

Sigurno, mrežnim operaterima ne može biti tako teško da implementiraju konfiguraciju nad-zrak (OTA) tako da uskoro nakon umetanja SIM-a u telefon koji podržava GPRS ili 3G, postavke podataka automatski se guraju na telefon i pretplatnik može jednostavno pokrenite preglednik telefona i počnite surfati webom.

I MTN i Etisalat ponovno su vodeći u ovom odjelu. I još jednom, Etisalat dobiva dva palca gore od mene za provedbu ovog iz riječi go.

Moje iskustvo s Etisalatom je jedno sjećam se s ljubavlju. Ušao sam u SIM u telefon, postavke su mi poslale putem SMS-a, a za nekoliko minuta pregledavala sam bez potrebe da odem u svoj ured, pozivam da se moj redak prikaže ili ručno unese bilo kakve postavke. Rekao sam sebi: " To je način na koji bi trebao biti ".

Također pročitajte: Infinix S2 Pro Specifikacije - Dvostruka prednja fotoaparata

Mrežni operatori trebaju zapamtiti da prosječni korisnik telefona nije geek, ne treba dalje od osnovnog izbornika telefona, a ne bi se radije smetalo dodatnim problemima za dobivanje usluga s dodanom vrijednošću.

Prosječni pretplatnik želi da ove usluge rade izvan okvira, a mreže koje odgovarajuće reagiraju na tu činjenicu imat će pretplatnike koji jedu iz svojih ruku. Podaci za mobilne uređaje postat će više struja kada se eliminiraju gnjavaže konfiguracije podataka.

Preporučeno
Ostavite Komentar