Glavni » general » Mobilni robne marke s lokalnom podrškom u Nigeriji

Mobilni robne marke s lokalnom podrškom u Nigeriji

general : Mobilni robne marke s lokalnom podrškom u Nigeriji

Ako ste ikada kupili potpuno novi mobitel i potom imali problema s njom, vjerojatno ćete cijeniti važnost ove teme. Ako je vaša kupnja bila uređaj proizvođača s lokalnom podrškom koja je dostupna ovdje, vjerojatno je problem riješen na jednostavan način. Ako vaš uređaj, međutim, nije imao lokalnu podršku, bili ste uglavnom sami. Redovito ponavljam važnost nabave uređaja za lokalnu podršku.

Prednosti su lako vidljive. Za jedan, tvorničke pogreške lako se ispravljaju, bilo putem besplatnih popravaka ili zamjene. Čak i tamo gdje postoji kršenje jamstva, a vi kao potrošač dužni ste platiti bilo koji popravak, ovlašteni servisni centri su vam se najbolje kladiti za stavljanje neispravnog mobilnog uređaja u oblik.

Uvezeni rabljeni uređaji?
Imajte na umu da uvezeni rabljeni uređaji ne nose nikakva jamstva. Kada ih kupite, vi ste potpuno sami. Troškove popravaka za bilo kakve nedostatke ili pogreške će biti podnijeti.

Uvezeni robni marki?
Neki uvezeni novi uređaji možda se neće kvalificirati i za jamstvo. Mnogo puta, jamstvo je specifično za pojedinu državu. Kao takav, ako uvezete uređaj iz Dubaija, a jamstvo je specifično za državu, ne možete tražiti jamstvo za nju u Nigeriji. U velikoj mjeri, vi ste sami ako bi razvili bilo kakve greške.

Robne marke s lokalnom podrškom
Evo popisa mobilnih robnih marki koje imaju ovlaštene centre za podršku u Nigeriji kako bi pokrili jamstvo i popravke. Popis nije neophodan. Ako znate za ostale koji nisu ovdje navedeni, dodajte ih pomoću okvira za komentare i ja ću ažurirati taj popis s vašim podacima.

  • Nokia
  • Kupina
  • Sony (ranije SonyEricsson)
  • Samsung
  • Pliris
  • Vantium
  • Šifrovati
  • LG
  • Tecno
Također pročitajte: Jolla u financijskim problemima i otpušta polovicu svog osoblja

Ako kupite uređaje proizvođača koji ne pružaju lokalnu podršku, u velikoj mjeri, vi ste sami, ako vaš uređaj razvije grešku. U nekim slučajevima i dalje možete dobiti potporu, ali to bi vjerojatno značilo slanje uređaja izvan zemlje za to. Na kraju dana, izbor je tvoja. Obavijestite se samo tako da znate za što se prijavljujete za svaku kupnju.

Preporučeno
Ostavite Komentar