Glavni » general » Mister Mobility upoznat će se s Cortanom

Mister Mobility upoznat će se s Cortanom

general : Mister Mobility upoznat će se s Cortanom

Cortana je virtualni pomoćnik na uređajima Windows Phone 8.x koji pomažu putem podsjetnika, prijedloga, postavki podsjetnika za instalaciju, imenovanja, glazbe i slično putem interakcije s glasom. Iako sam obnovio Big Red na verziju 8.1 nedavno, nisam imao pristup Cortani jer su i moj jezik i regionalne postavke vezani za UK. Značajka je dostupna samo SAD-u za sada.

Jučer sam odlučio dati Cortanu probati samo za udarce, tako da sam zaronio u Postavke na Velikom Crvenom i promijenio postavke govora, jezika i regionalnih da odražavaju Veliku Britaniju. Dva se ponovno pokreću kasnije, a Cortana se pojavila na telefonu. Odabrala sam ženski glas. Mislim, kako može Cortana biti muškarac? Duh.

Pokretanje aplikacije prvi put zatražio mi je dopuštenje za prikupljanje i upotrebu svih vrsta informacija. Oh; Također je zahtijevao da stavim usluge lokacije kako bi aplikacija funkcionirala. Sljedeće, pitao me da upišem svoje ime. Upisao sam u Mister Mobility, a Cortana je to lako izgovarao. Umjesto toga, trebala sam koristiti Oluwayomi Adegboye, ali ne bih riskirao da ga pržim telefon pokušavajući to izgovoriti.

Nakon toga, pitao me niz pitanja kako bi imala osjećaj mojih ukusa, sklonosti i interesa. Jedna od stvari o kojima me pitala bila je hrana. Ja i hrana? Cortana je propustila cestu. Mislim da sam odabrala opciju koja znači da me ne zanima. U svakom slučaju, naš je datum napredovao do uzbudljivijih dijelova. Ovdje su uzorci naših rasprava. Cijela obitelj imala je smiješne trenutke s Cortanom, uzimajući u obzir naše lokalne nazive i pojmove.

Također pročitajte: Google Chrome želi vas zaštititi od zlonamjernog preuzimanja

Ja: Igrajte Davido.
Cortana: Sada svira Ego * znakove u Beyonceovom "Ego" *
Moja djeca: ROTFL

Ja: Tko je Lagbaja?
Cortana: Tko je kao moj posao?
Ja: uzdah

Što je Skelewu?
Cortana: Što je glava vještina?
Ja: Olodo!

Nakon nekoliko pokušaja dobivanja Cortane za igranje nekih od mojih omiljenih lokalnih glazbi, odustao sam i tražio neke od mojih omiljenih zapadnih etiketa.

Me: Igrajte "sve od mene" John Legenda.
Cortana: Sada svira "All Of Me" * Glazba počinje *
Me: Zmije.

Me: Igrajte "Flying Without Wings" od Westlifea.
Cortana: Sada svira "Flying Without Wings" * Početak glazbe *

Cortana je uspješno postavila podsjetnike za ručak i ostale bez pitanja.

Ja: Postavi podsjetnik za ručak s dječacima
Cortana: Kada je vaš događaj?
Ja: Sutra
Cortana: U redu. Kada je vrijeme početka?
Me: 14 sati
Cortana: Sigurno. Dodat ću ručak s dječacima za sutra u 14 sati. Zvuči dobro?
Ja: Da, dušo!
Cortana: Izvrsna podsjetnica i spremljena *

Cortana je uspješno sastavila, dodala dodatni tekst i poslala tekstualne poruke mojim kontaktima. Ono što je još zanimljivije jest da Cortana čuva učenje o vama kako bi vam olakšalo da obavite stvari. U jednom slučaju da sam zamolio Cortanu da pošalje poruku svojoj ženi, odgovorila je da se sjeća da je tako i moja supruga i odmah stavio svoj mobilni broj u polje "SMS" na. Impresivan.

Želim da postoji način za pokretanje i interakciju s Cortanom bez dodirivanja telefona. Za sada to zahtijeva korištenje ikona mikrofona na uređaju i na zaslonu.

Također pročitajte: Novi američki Ministarstvo obrane pozdravlja BlackBerry smartphone

Stopa uspjeha za uobičajene engleske uvjete je blizu 100%, ali kada ubacite lokalnu riječ, pad uspjeha. Razumljivo. Cortana je trenutno službeno dostupna samo na američkom tržištu. Cortana će kasnije biti objavljena na međunarodnoj razini, tako da svatko može imati pristup. Hoćemo li vidjeti Cortanu s podrškom za Yoruba ili Igbo jedan dan?

Preporučeno
Ostavite Komentar