Glavni » general » Microsoft besplatno objavljuje uredske aplikacije za mobilne uređaje na iOS i Androidu

Microsoft besplatno objavljuje uredske aplikacije za mobilne uređaje na iOS i Androidu

general : Microsoft besplatno objavljuje uredske aplikacije za mobilne uređaje na iOS i Androidu

Zanimljivo je čuti da je Microsoft Office sada slobodan za korištenje na mobilnim platformama. U početku je aplikacija zahtijevala pretplatu na Office365 prije nego što možete učiniti bilo što smisleno na njoj. Osim ako ste ga htjeli koristiti kao puki preglednik dokumenata bez mogućnosti uređivanja ili stvaranja, aplikacija je u osnovi bila beskorisna na tim dvjema platformama.

Ovim novim potezom tvrtke Microsoft sada se mogu besplatno kreirati i uređivati ​​dokumente u uredskim aplikacijama za Android uređaje, iPhone uređaje i iPade bez plaćene pretplate za Office. Zbog toga aplikacija na Androidu i iOSu postiže usporedbom s njegovim sugovornikom u sustavu Windows Phone.

Potez je zbunjujući jer je paket aplikacija u sustavu Microsoft Office očito pouzdan proizvođač novca za tvrtku. Nudeći besplatno na mobilnim uređajima čini se da je pogrešan naziv. Možda je to učinjeno kako bi se ublažio grips, slobodni konkurenti poput WPS Officea imaju na korisnicima, ili možda postoji veća igra na umu.

Prema njihovom blogu:

"S Officeom na gotovo svakom uređaju, nevjerojatno nam je važno da korisnici imaju dosljedno iskustvo i mogućnost da rade više - bilo gdje i svugdje. Dakle, od danas korisnici mogu stvarati i urediti Officeov sadržaj na iPhone uređajima, iPadovima i uskoro Android tabletima pomoću aplikacija sustava Office bez pretplate za Office 365. "

Unatoč glatko napisanom postu na blogu, trebali bismo također primijetiti ograničenja koja donosi prije nego što se valjci bubnjeva i žurbe za preuzimanje:

  • Besplatan je samo za privatnu ili osobnu upotrebu, na samo jedan uređaj po korisničkom računu. Ostaje vrhunska usluga za poslovne i komercijalne korisnike.
  • Dokumenti spremljeni na OneDrive for Business, SharePoint ili Dropbox for Business ne mogu se pristupiti bez pretplate za Office365.
  • Napredne značajke za uređivanje kao što je WordArt, omogućivanje ili onemogućavanje promjena zapisa, Prikaz prezentera u dokumentima programa PowerPoint i pejzažnom načinu rada izvan prozora. Ako želite nešto izvan osnovnog svakodnevnog uređivanja, od vas se očekuje da ćete iskušati novac. Vrlo korisne značajke na prethodno uređenom dokumentu mogu se koristiti, ali ne i uključene. PCWorld ga detaljnije navodi.
Također pročitajte: Jesmo li krenuli prema bi-polarnom mobilnom svijetu?

Gornja ograničenja možda neće biti briga za većinu. Ako vas zanima, preuzmite / ažurirajte aplikaciju na svojem uređaju ili se prijavite za pregled na svom Android uređaju da biste uživali u novom Officeu. Recite nam što mislite o tome.

Preporučeno
Ostavite Komentar