Glavni » general » Microsoftova pravila u seriji 7 sustava Windows

Microsoftova pravila u seriji 7 sustava Windows

general : Microsoftova pravila u seriji 7 sustava Windows

Dobro je zahvaliti Microsoftu i Windows telefonu 7 naizgled anomalnim marketingom. Nitko nije tajna da su prozori mobilnih telefona u prodaji nedavni. S pojavom iPhonea i androida u svijetu mobilnih telefona, bogatstva mobilnog telefona za mobilne uređaje sve se više gube.

Da biste razumjeli Microsoftovu politiku ocjenjivanja konkurentski protiv tih behemoth "neprijatelja", trebate cijeniti dijametralno suprotstavljeni svijet Google Android Smartphone i Apple iPhone. Jedan je zatvoren, a drugi otvoren. Jedan je definirao ponude i proizvode osigurane kvalitetom u maloprodajnim jedinicama svojih mobilnih uređaja, dok drugi imaju snažan OS, ali sveprisutne mobilne proizvode.

Apple smatra da bi korisnici trebali imati isto korisničko sučelje na svom uređaju. Ovaj se OS može koristiti na sličnim uređajima kao dio velikog ekosustava Appleovih proizvoda. S druge strane, Android pruža solidan open-source pristup svojoj moćnoj liniji Smartphone, a mnogi proizvođači mogu ih mijenjati i koristiti ih po svojoj volji.

Vidite u nekim slučajevima, Samsung, HTC, pa čak i Acer, dodajući vlastiti korisničko sučelje na vrh Android OS-a. Dakle, kada kupite android proizvod, ne možete predvidjeti 100% -tnu točnost onoga što dobivate u smislu funkcionalnosti ili korisničkog sučelja. Samsungov Android telefon može biti drugačiji u operabilnosti od Samsung uređaja ili Android uređaja Android. Čak i Android aplikacija koja se dobro pokreće na HTC telefonu, primjerice, možda neće uspjeti pokrenuti na Android telefonu s Androidom. Možda Microsoft želi izbjeći ovo!

Sada Microsoft želi regulirati i strogo provoditi minimalni standard za svoj Windows telefon 7. Oni žele koristiti gore opisani model za Apple iPhone u svoj Windows Phone 7 serije. Žele imati zatvoreni ekosustav kompletiran s čak trgovinom aplikacija poznatim kao trgovački centar za telefon s telefonima Windows 7, gdje možete kupiti nadzirane aplikacije, analogne formatu trgovine Appleovih aplikacija.

Također pročitajte: Stavili smo Lenovo A6000 na 4G test

Oni žele situaciju u kojoj, ako kupite Windows telefon iz Samsunga u Lagosu, Nigerija i kupite drugi telefon iz HTC-a u Velikoj Britaniji, imat ćete isto korisničko iskustvo i možete predvidjeti da će UI, funkcionalnost i slične aplikacije biti pokrenute oba mobitela besprijekorno.

Zasluga
Jedan od problema s kojima se suočava pokretanje sustava Windows Mobile je isti koji se kasnije može pojaviti na Android platformi. Ovo je inherentni problem u open source sustavu, što je nedostatak standardizacije. I moguće, univerzalnost. Ovim novim pristupom tvrtke Microsoft namjeravaju donijeti ujednačenost svojih proizvoda i možda će osigurati i osiguranje kvalitete.

Kada kupujete Windows mobitel, sigurni ste u minimalni RAM (256 MB), ugrađene memorije (od najmanje 8 GB), Nema uklonjive memorijske kartice, Jedno od tri zahtjeva za hard ware i eventualno nadogradivi OS preko kasnijih firmwares. Tu je i kvalitetno regulirana aplikacijska prodavaonica, gdje se aplikacije proizvođača trećih strana provode i odobravaju u formatu Appleovih aplikacija. Microsoft čak obećava otvorenije pristup svojoj trgovini aplikacijama.

Taj sustav također dobro služi svojim partnerima. Nema ništa bolje od dosljednosti u korisnicima poslovnih korisnika. Njihovi korisnici osnovnih poslovnih korisnika imat će izbor različitih proizvođača i aplikacija trećih strana s izjavom da će dobiti jedan OS, isti UI i interoperabilnost aplikacija, bez obzira na izvor Windows Phone 7 serije.

mane
Ovaj pokušaj tvrtke Microsoft da obnovi operativni sustav nije bez kritike, iako izravno. Za jedan, to nije sve o ažuriranju i repozicioniranje, ali uzimajući u obzir postavke svojih korisnika i kupaca.

Ova nova politika ima svoje kontroverze, jer je Microsoft u njihovoj revnosti da donese svoj novi operativni sustav, uronili su se u nju i zanemarili neke od pogrešaka svojih suparnika, Apple. Zbog jednostavnosti to će biti nabrojeno u nastavku:

Također pročitajte: Huawei GR3 4G testovi

1. Nema više zadataka pri pokretanju. Microsoft ne želi uključiti multi tasking ab initio u WMP 7 kako bi oponašao ovu funkciju iphone i jednostavnost. Bez obzira je li riječ o poboljšanju trajanja baterije ili jednostavno za jednostavno sučelje, u MIX događaju nisu dani nikakvi službeni razlozi. Nedavno, Apple iphone kritiziran je zbog nedostatka višedjelnih zadataka, a iz intenziteta toga jasno je da korisnici vole ovu značajku. Zašto bi Microsoft trebao ignorirati, kao što je nevjerojatna značajka teško razumjeti.

2. Nema uklonjive memorijske kartice. Ovo je samo pojašnjenje.

3. Ne kopirajte i zalijepite; čak i iPhone ispravio ovaj nedostatak u svom OS 3.0. ažuriranje.

4. Nema bljeskalice u pregledniku; Nedostatak bljeskalice me prigušuje. Zapravo su uspjeli staviti Silverlight (Microsoft verziju Flasha) u operativni sustav i korisničko sučelje, ali ga isključuju u najvažnijem području koje je bilo važno što je bio mobilni internetski preglednik.

5. Blisko uređena trgovina aplikacija; to može poslužiti kao snaga kao i slabost. Trgovina Appleovih aplikacija kritizirana je zbog nedostatka otvorenosti. Pogledajmo je li to slučaj s WMP 7 tržištem.

6. zatvoreni okoliš ili ekosustav; Postoji mnogo ljudi koji vole Appleov zatvoreni sustav. Drugi vole otvorenost i konfiguraciju proizvođača / proizvođača postojećeg operacijskog sustava. Zato će IG (s dužnim poštovanjem) voljeti jailbreakirati svoj iphone kako bi dobili povećanu konfiguraciju korisnika. No, bez obzira na model koji odaberete, najvažnija stvar koju korisnik može preferirati može biti osiguranje kvalitete i slično Korisničko sučelje i jednostavnost korištenja u svim operativnim sustavima jednog proizvoda.

Ne morate ponovno početi učiti i upravljati korisničkim sučeljem Androidovog telefona ili mobilnog telefona za Windows svaki put kada promijenite proizvođača. Ja osobno volim zatvoreno, ali kvalitetno osigurano korisničko sučelje. Poput PC Windows 7, na primjer. Primjerice je zatvoren, ali prihvaća toliko softvera / aplikacija treće strane.

Također pročitajte: Čuvajte Windows Update kada se povezuje

Bilo da kupite Windows 7 od tvrtke Dell ili Acer ili HP, znate što ste kupili. Ima jedan operativni sustav i korisničko sučelje u svim, a slični softver će se pokrenuti na sličan način u sva tri proizvođača. Možda je to ono što Microsoft poslije. No, onda, oni ne bi trebali gladovati OS značajke!

Zaključak
Novi uređaji koji rade na WMP 7 ne bi bili vani sve do "praznika". Možda je prerano reći ima li Microsoft u svom ruku osvajač. No, dovoljno je reći da njihova politika ima zasluge i demere. Microsoft je stvorio jednostavnu platformu, a uklonio je nedostatan UI za Windows Mobile. Žele pokušati stvoriti uspješan mobilni model u skladu s njihovim PC OS modelom.

WMP je dovoljno jednostavan i omogućava programerima dobivanje dobrih aplikacija treće strane. IPhone je kritiziran prije, ali su postupno poboljšali svoje značajke i još uvijek poboljšavaju i prodaju u stado. Možda će Microsoft odvesti istu liniju ako ima impozantnu i fluidnu korisničku sučelju poput iPhonea.

Okus pudinga je u prehrani, a možda bismo samo trebali čekati i vidjeti kako se sve ovo pojavilo. Ono što će zasigurno pomoći Microsoftu bit će daljnje poboljšanje značajki s naknadnim ažuriranjem firmvera ili OS-a. Ako je njihova politika dobro promišljena i ako nude prateću kompatibilnu korisničku podršku, imamo samo pobjednika u našim rukama.

Preporučeno
Ostavite Komentar