Glavni » general » Mercedes-Benz automobil bez vozača nalazi se ovdje i pokreće ga OVDJE Karte

Mercedes-Benz automobil bez vozača nalazi se ovdje i pokreće ga OVDJE Karte

general : Mercedes-Benz automobil bez vozača nalazi se ovdje i pokreće ga OVDJE Karte

Google nije jedini koji se potiče na inteligentnu vožnju AKA vozila bez vozača. Jedan od najstarijih i najuspješnijih proizvođača automobila na svijetu kaže da rade na njemu već 30 godina (prije nego što je Google i postojao), a već imaju rezultate za to.

U 2013. godini Mercedes-Benz automobil bez vozača završio je cestom od 64 milja bez ikakve ljudske pomoći. Radi se o udaljenosti između Lagosa i Ibadana.

Automobil je u stanju uočiti prazna mjesta za parkiranje i parkirati sam po sebi - nešto što čini veliki broj ljudskih vozača nesposobnim za rad bez zabrljati (ako ne vjerujete mi, šetnja Ikeja Shopping Mall u Alausa, Lagos da biste vidjeli raznolikost zbunjujućeg parkinga koji ide dalje).

Auto za samoposluživanje Mercedes opremljen je s 4 kamere i 12 senzora. To uključuje:

  • kameru u boji koja je montirana iza vjetrobranskog stakla kako bi pročitala svjetla za svjetlo
  • dugometražni radari za otkrivanje nadolazećih vozila
  • stereokamera za funkcioniranje poput ljudskih očiju za otkrivanje udaljenih objekata
  • kamera okrenuta unazad osmišljena za otkrivanje znamenitosti uvedenih u digitalnu mapu

Više senzora u razvoju je za bogatiji doživljaj vožnje.

Navigacijska pomoć Mercedes-Benzovom automobilu bez vozača pruža Nokia's HERE Maps, ista platforma koja je BlackBerryov QNX infotainment sustav partnerio s energijom povezanim automobilima tvrtke Acura, Audi, BMW, Chrysler, Daewoo, Ford, Hyundai, Porsche, Land Rover i Saab. Dok BlackBerry više nije glavni igrač u prostoru za pametne telefone, njegov QNX (isti OS koji omogućuje uređaje BB10) ostaje platforma broj jedan za povezane automobile. Google također gura kako bi OS Android integriran u automobile.

Također pročitajte: Pobijedite veliku u ovoj anketi kako biste pronašli najbolji brand smartphonea u Nigeriji

Dok automobili bez vozača još nisu komercijalni ili zakonski, svijet je vrlo blizak potpuno novom načinu života, ponovo pokretan mobilnom tehnologijom. Možda automobil je krajnji mobilni uređaj.

Preporučeno
Ostavite Komentar