Glavni » general » MeeGo prvi, sada Bada previše, čini put za Tizen

MeeGo prvi, sada Bada previše, čini put za Tizen

general : MeeGo prvi, sada Bada previše, čini put za Tizen

MeeGo je suradnja Linuxa između Nokia i Intel u mobilnom operacijskom sustavu. Nitko zapravo ne zna što se dogodilo s tim projektom, jer niti jedan MeeGo uređaj nije na tržištu do danas.

Ne; Nokia N9 nije MeeGo. To je samo brendirani MeeGo.

U svakom slučaju, Nokia je izvukao, Samsung je skočio s intelom i još parom - a platforma je dobila novi naziv Tizen. Ne znam za ime, iako. Zvuči kao…. uzdah.

U svakom slučaju, prije tog vremena, Samsung je radio na Badi kao mobilnom operativnom sustavu za niske i srednje krajnje uređaje. Baba je napravio prilično dobro s brojnim uređajima koji broje više od milijun na tržištu do datuma.

Međutim, od ove godine, Samsung će se spajati s Bada u Tizen. Samsung je obećao da će trenutni Bada aplikacije i SDK biti kompatibilni s novim operativnim sustavom.

Tizenovo razvojno okruženje uglavnom će se temeljiti na HTML5 koji brzo postaje preferirano razvojno okruženje za mobilne aplikacije i usluge.

Očigledno, Samsung namjerava nastaviti svoju strategiju s više platformi, podržavajući Android, Windows Phone i Tizen platforme u njihovom različitom rasponu mobilnih proizvoda.

Ove godine Samsung očekuje niz Tizenovih pametnih telefona. Sada, to je brzo. Zašto je MeeGo razvoj tako sporo? Zašto je tako dugo potrebno Nokiju da izradi MeeGo telefon - a onda se ispostavilo da zapravo nije MeeGo, ali Maemo / Harmattan?

Hoćemo li ikada dobiti odgovore? Ali, da li je to stvarno važno? Život ide dalje.

Preporučeno
Ostavite Komentar