Glavni » general » MediaTek predstavio prvi svjetski procesor od 10 jezgri za uređaje

MediaTek predstavio prvi svjetski procesor od 10 jezgri za uređaje

general : MediaTek predstavio prvi svjetski procesor od 10 jezgri za uređaje

MediaTek popularno poznat po izradi procesora pronađenih u proračunskim smartfonima postavljen je da ispusti deska-core procesor zvani Helio X20. MediaTek je tvrdio da je to 'prvi svjetski mobilni procesor s tri klastera CPU arhitekture' i ima 10 jezgri.

Arhitektura procesora s tri klastera jednostavno znači da se 10 jezgri dijele u tri odjeljka (vidi grafički prikaz u nastavku) ili klastera, a svaki je klaster dizajniran za učinkovito rješavanje različitih zadataka. Prvi klaster ima dvije ARM Cortex-A72 jezgre (od 2, 5 GHz za ekstremne performanse), a dva druga klastera imaju četiri ARM Cortex-A53 jezgre (jedna od njih na 2GHz za normalne zadatke, a druga na satu od 1, 4GHz za lakši proces ) svaki.

Novi Helio X20 dolazi s podrškom za jednu kameru od 32 megapiksela, bolju obradu grafike, snimanje videozapisa od 4 k i 2 k i bolju izvedbu 3D igara. Također podržava nove multimedijalne kodeke poput HEVC i VP9 HW-označenog poboljšanja na starijoj Helio X10.

Ovo dolazi kao MediaTekov odgovor na Qualcommov Snapdragon 800, koji se nalazi u većini vodećih brodova objavljenih ove godine, osim Galaxy S6 / Galaxy S6 Edge koji koristi domaće Exynos serije 7 procesora. Tvrtka je potvrdila da će Helio X20 biti uzorkovana do 3. kvartala 2015., a počet će se pojavljivati ​​na uređajima do kraja godine.

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar